Футболът ни крещи за още мачове като този

Лудогорец и Черно море направиха шоу в Разград

Футболът ни крещи за още мачове като този

Родният елит поднови, а първият пролетен кръг бе затворен със зрелище. Отговорни за него бяха първите два тима в класирането. Лудогорец срази Черно море с 3:1 в Разград, но не не резултатът бе водещ. 

С динамика, интензитет и открит футбол през всички 90 минути, "орли" и моряци" дадоха добър пример на останалите в Efbet лига, демонстрирайки коренно различно представяне от класическите мачове в елита. Можело значи! И за двата отбора не е новина това. Достатъчно е да припомним срещата на Черно море с Локомотив Пд през есента, завършила 3:3 на "Тича". 

Подобен резултат можеше да има и сега в Разград, ако не бяха пропуските на дебютанта Андреас Калкан и Атанас Илиев след почивката. Уви, класата си каза думата, а Лудогорец умело затвори мача след почивката. Опитът си е опит. И дългата скамейка на "орлите" бе от съществено значение, след като Георги Дерменджиев имаше лукса да пусне като резерви играчи като Тодор Неделев, Ивайло Чочев, Спас Делев и Квадо Дуа. 

Какво ли щеше да се случи, ако Илиан Илиев можеше да разчита поне на наказания си централен бранител Влатко Дробаров, контузения капитан Даниел Димов, както и на извадения заради дисциплинарни проблеми Алекс Фернандес? И това не бе никак малко. Шапки долу и за феновете на Черно море, които в делничен ден изпълниха солидно трибуната за гости и показаха как се подкрепя любимия отбор. Черно море продължава да е пример за родния футбол, който крещи за още мачове като този в понеделник. Дано!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки