Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Костов вече стреля по всички

Ситуацията в Левски е критична и не става въпрос само за случващото се на терена. Загубите са добре известни, а сезонът - отписан.

Напрежението, което така или иначе не е напускало периметъра около стадион "Георги Аспарухов", е по-осезаемо и от доскорошната пясъчна буря от Сахара.

Постоянното присъствие на полиция пред постъпите на съоръжението само подсказва, че бомбата със закъснител цъка. Първата вълна от недоволни фенове вече прочете присъдата на треньора Николай Костов още на дербито с ЦСКА, загубено с 1:3.

Следващата бе на тренировка, дошла само 2 часа, след като специалистът отказа да си тръгне, но пък използва възможността да се извини на журналистите заради агресивното му поведение на последния брифинг. 

Костов има само един верен ход, който все още не е задействал - подаването на оставка. Но той не само не го прави, но и е открил огън по всеки замесен в "синьо" - фенове, журналисти, футболисти, а сега вече и ръководство.

Неволно или не, негово изказване се превърна в основен акцент от пресконференцията, след като стана ясно, че бъдещето му ще се изясни, след като собственикът Наско Сираков се върне от семейна ваканция. А легендата на "сините" е единственият, който все още пази гърба му в Левски. Очевидно Сираков последен ще сведе доверието си от Костов заради голямото си его. Легендата от САЩ 94 не може да се пречупи и ди признае явната си грешка за избор на треньор.

Но тази негова лоялност не изглежда нито оправдана, нито оценена. С изказването си треньорът даде да се разбере, че на мажоритарния собственик в момента по-важна му е почивката около Великден, а не как "сините" да се доберат поне до участие в Европа през следващия сезон и сезонът частично да бъде спасен, а не тотално провален.

Пак по време на същата пресконференция тактикът от Добрич вмъкна и друго интересно изказване около преговорите, които предстоят да се случат. "Анализираме ситуацията, за да направим истински разговори и нещата, които аз ще искам да не присъства само той, а всички заинтересовани ръководители в нашия клуб."

Дали е възможно да има незаинтересовани или става въпрос за грешка в изказването? Тънък детайл е, че всеки друг в клуба е загубил доверие в треньора и вижда как той ще овладее ситуацията. Останал му бе единият Сираков, с когото така или иначе бе разговарял предният ден.

Поглеждайки глобално, прави впечатление, че треньорът вече е загубил почва под краката си, но отказва да се предаде. Вместо това продължава да търси публично врага с партиен билет. На прицел са феновете и техният протест, който той не може да приеме от ден първи. Пречи му и неувереността на собствените му футболисти, за които на няколко пъти призна, както и грешките на вратарите. Виновни му бяха още съдиите, контузиите и продажбата на основни играчи. Затова пазете се, Костов стреля по всички и е способен на всичко, за да намери оправдание за проваления сезон на Левски.

Възможна ли е мисията „Апоел Беер Шева“ за Черно море

Илиан Илиев и "моряците" продължават да мечтаят

Майкъла: ЦСКА няма стадион, школа и отбор!

"Сега се започва от нулата, успех на новото ръководство!"

Илиан Илиев запали „искрата“ в националния

България отново се интересува от своя отбор

Най-строго пазената тайна в българския футбол

В Спартак се заиграха твърде много с името на новия треньор

Красен Кралев повежда силен отбор в спорта

Вижте спортните личности в листите на ГЕРБ

Как Илиан „отлепи ютията“ с националния отбор

Варненският специалист даде нова надежда на феновете

Левски в търсене на нов любимец

Бари си тръгна, Андреев сяда на пейката

Време за промяна!

Охраната на мачовете в родния футбол е пълен фарс

Срамен кошмар с кръв и безчинства беляза евробаража (ВИДЕО)

Новият закон за футболното хулиганство е задължителен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки