Решение на Костов - нож с две остриета

Дългата ваканция в Левски крие своите опасности

Решение на Костов - нож с две остриета

Левски излезе във ваканция след драматичния успех над Хебър. Старши треньорът Николай Костов даде команда "Свободно" на играчите, пускайки ги в почивка за седмица. От успеха в неделя до следващото събиране на отбора, което е в последния ден от настоящата седмица, голяма част от играчите ще могат да прекарат повече време със семействата и приятелите си. 

Решението на Николай Костов обаче е нож с две остриета и може да има своите последствия, ако нещата се объркат. Първо, важно е да се уточни, че част от отбора ще продължи да бъде в тренировъчен режим. Причина за това са многото национали. Ангажименти имат Кристиан Димитров, Патрик-Габриел Галчев и Андриар Краев с България. В същото време Хосе Кордоба бе извикан за Панама, а Жереми Петрис ще играе за Мартиника. С младежите пък са Пламен Андреев и Асен Митков.

Всички оснанали са свободни да правят, каквото пожелаят. Някои се прибраха в родината си, други отидоха на ваканция, но с условието, че имат програма, която трябва да спазват. Проблемът е, че още в неделя на "Георги Аспарухов" спешно трябва да се настроят за мач от вътрешния шампионат. Именно "сините" ще дадат тон на рестарта в Efbet Лига, след като имат отложен с Пирин двубой у дома. Той е в четвъртък. И това кара част от привържениците да се притесняват, че почивката може и да не роди шампиони, както гласи максимата.

Отношение по темата с ваканцията в Левски взе и легендата Михаил Вълчев. Той призна, че решението на Костов е странно и крие опасности.

Аз съм от по-старото поколение, но си мисля, че е доста дълга тази ваканция - коментира бившият нападател пред "Мач Телеграф". - Те една седмица ще почиват. Вероятно има причина, това е решение на треньорите. Тези играчи, които не са ангажирани с националния отбор, какво ще правят? Уелтън дори до Бразилия се прибра. Имат индивидуални програми, но дали ще ги спазват е друг въпрос. Ние едно време също имахме, ама колко ги спазвахме също е друг въпрос. Трябва игрова обстановка според мен. Предполагам, че програмите са добри. Трябва да има контрол над играчите."

Тежестта на решението пада изцяло върху Костов и неговият щаб. А в момента те се радват на абсолютно доверие от Наско Сираков и ръководството. Обяви го лично мажоритарният собственик в обръщение към феновете. Резултатите пък ще покажат доколко подходът на треньора е правилен, а думите на критиците - основателни!

Защо всички отказват на Левски?

Марин Петков е поредният, който не иска да преподпише

Защо ЦСКА игра срещу себе си в Разград

"Червените" бяха като озверели в последните 30 минути

Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки