Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Всички в Черно море – футболисти, треньори, ръководители и фенове, са сериозно настръхнали срещу съдиите.

Поводът е неотсъдената от Никола Попов дузпа срещу Локомотив (Пловдив) в 90-ата минута и липсата на намеса на ВАР арбитъра Иво Андреев.

В цяла Варна тази ситуация продължава да се дискутира, тъй като може да се окаже възлова в битката за третото място.

Ръководството на Черно море в момента подготвя официална жалба срещу двамата съдии.

Отношение по темата взеха треньорът Илиан Илиев и капитанът Даниел Димов:

В съдийството у нас има шарлатани. Изобщо не ме е страх, че ще ме накажат заради думите ми. Аз съм мъжкар, и няма кой да ме бутне. От доста години съм във футбола и се боря докрай. Видяхте Иво Андреев. Сега ще има и други“, заяви днес Илиан Илиев, а непосредствено след мача на „Лаута“ също не спести критики към съдийството:

Трябва също да забележим, че миналия сезон в края, VAR-а в лицето на Иво Андреев, който със сигурност е мисионер. Нали, всеки човек има някаква мисия, той отсъди дузпа срещу нас, след като топката се отклони първо в коляното, а после в ръката, от непосредствена близост. Той тогава беше категоричен, че има дузпа. Подобна ситуация днес за нас не я видя, а и аз бях сигурен, че той на ВАР винаги ще отсъжда със сигурност срещу нас. Такива неща трябва да ги забелязваме, когато искаме да вървим напред и да се борим за по-предни места. Там беше дузпа, тук не беше, а е един и същи човек. Тези неща не са маловажни, защото няма равнопоставеност.

Капитанът Дани Димов също не остана безразличен към съдийството срещу Локомотив в Пловдив:

Трябваше да получим дузпа в тази ситуация, но не за първи път този сезон важни отсъждания в мачовете ни се дават в наш ущърб. Не е приятно, когато виждаш, че всичко се свири в една посока, но ние нищо не можем да променим.

Очакванията са за много „гореща“ атмосфера на мача с Левски в събота вечер. Тогава главният съдия Владимир Вълков и бригадата му ще трябва да покажат, че няма тенденция срещу влизането на варненския тим в челната тройка на класирането.

В Черно море обаче са притеснени, че Вълков и асистентите му Енчев и Копчев са от Пловдив, където е и директният съперник на „моряците“ за 3-ото място Локомотив.

На „Тича“ се питат докога ще им пращат пловдивски съдии в решителни мачове, когато е замесен отбор от този град.

А най-притеснителното е, че от много години пловдивските съдии са под неформалното ръководство на бившия шеф на Съдийската комисия Йордан Сталев. Той е известен като един от най-големите „престъпници“ в българското съдийство, а през 2019 година беше арестуван заради съмнения за корупция.

Ако и този път Черно море бъде ощетен срещу „сините“, ще стане ясно, че реферите умишлено бутат „моряците“ извън челните позиции.

Отборът на Илиан Илиев се нуждае от 2 точки в мачовете с Левски и Пирин до края на редовния сезон, за да си гарантира, че ще влезе в плейофите като 3-ти в класирането.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки