Стига с тая истерия срещу клетата съблекалня

Че футбол трудно играем е по-неприятно…

Стига с тая истерия срещу клетата съблекалня

Коментар на Краси Панов

Цялата държава полудя от снимката със съблекалнята на футболния ни национален отбор след злополучния мач с Литва!

Гледах, гледах – мръсотия. Останки от спортни пособия, бутилки, кенчета… Но в крайна сметка - съблекалня след мач. Разгледах колко кофи за боклук има в нея, видях една. Може да са повече, аз една видях.

Футболът е мъжка игра. Когато 20-ина потни биткаджии се разопаковат след мач и си тръгнат, гледката обикновено е такава. Което за нас се явява проблем. На първо място не се усеща да имаме 20-ина биткаджии.

Поведението след мач със сигурност е важна част от възпитанието на спортната култура, каквато очевидно ние загубихме! Но тя ни липсва наред с много спортно-технически детайли още от детска възраст.

Защото, ако биеш или поне играеш здраво, а и треньорът подреди добре състава никой няма да обърне такова внимание на съблекалнята ти.

Поне със сигурност няма да стане тема №1 в спорта. А и в държавата…

В никакъв случай не съм съгласен, че е чак толкова важно да си подреждаш след мач. В този живот всеки има своите ангажименти. Едни да чистят, други да играят футбол! Кой как си върши работата е друга тема…

И моля да се замислите как ли е изглеждала съблекалня на легендарния ни отбор от поколението САЩ 94 след мач. Направо си представям как почват да я чистят… Но биеха целия свят. Е, почти целия…

А да си правим харакири, защото японците си чистят съблекалнята, а ние не, си е малко в повече…

Че футбол трудно играем е по-неприятно… 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки