Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС , Професионалната футболна лига и футболен функционер Валентин Михов говори по наболелите футболни теми у нас, Конгреса на Българския футболен съюз и за това как вижда развитието на играта оттук нататък.

Михов изрази мнение, че е очаквал категоричната победа на Георги Иванов над Димитър Бербатов на Конгреса на родната централа.

"Да ви кажа, че очаквах тази победа на Георги Иванов, но пък за футбола да говоря, след като виждаме какво се случва с държавата, футболът е един оазис.

През последните години 4-5 години се размърдаха малко, при Красен Кралев особено, тръгна строежът в Пловдив, стоежът и на двата стадиона, за което ги адмирирам. Ще имаме два прекрасни стадиона, този на Лудогорец също.

Тази стратегия трябва да завършат Локомотив Славия, ЦСКА започва и остава стадион "Георги Аспарухов".

Вече ще имаме една основа да възпитаваме деца, детско-юношески футбол, треньори, защото хубавото възпитава. Оттук нататък трябва да се тръгне в три посоки.

Връзките с държавата, тук конкретно всяка една община трябва да има и задължения и възможности. Никой не принуждава някой да дава пари. Това са взаимни интереси", коментира Михов.

Лигата трябва да вземе първенството

"Второто нещо, което бих казал, е че Лигата трябва да администрира първенството. Това го повтарям от 20 години.

Възможно е и сега да се случи, но като чувам, че до две години, какво ни пречи по-бързо да стане? Клубовете, президентите, собствениците да са в Лигата, да администрират своята част, своите ангажименти, своите отговорности, а БФС да има три или четири стратегии.

За мен е учудващо, че в някои отбори играят почти 11 чужденци. Не искам да говоря срещу никого, но ако искам да правим нещо, обръщаме внимание на българите, защото за мен марката "произведено в България", за мен е много ценно нещо.

Където нямаме българи, дали в оперното изкуство, дали в изобретенията. Ние в момента се предаваме пред нещо, пред което трябва да има воля. Трябва да имаме три, четири, пет българи във всеки един отбор. Това е моето желание", продължи Михов. Гонзо

никога няма да говори зад гърба на някого

"Аз познавам самия Георги Иванов. Първо той е мъжко момче. Сега някой ще каже къде е управленческото. Той за тези години, в които е в БФС, той израсна. С можене, с това, което четеше, с това, което слушаше. Той винаги ще ви гледа в очите, няма да говори зад гърба ви, а пред вас, както аз го правя.

Той трябва да направи срещи с всички клубове. За мен беше хубаво част от екипа на Бербатов, самият Бербатов и другите представители да се обединят.

Самият Изпълком да го допълнят, да има повече идеи. Да има повече противоречия, повече мисли, аз щях да бъда много доволен, но знаете, че Митко Бербатов отказа", допълни бившият президент на ПФЛ.

Трябва да върнем довериито на феновете и държавата

"Има големи отговорности и големи очаквания от хората. Първото, което ще направихме, е да освободим двамата вицепрезиденти Йордан Лечков и Емил Костадинов, както и в.и.д. президент Михаил Касабов", каза Гонзо.

"Ще направим проверка на всички служители, които са с трудови договор, за да видим кой се е справил през годините. Ще започнем да изграждаме новата структура.

Ще има и хора, които ще бъдат освободени, но ще пипаме внимателно, защото първенството е в разгара си. Трябва да не правим грешни стъпки, докато първенството върви, а после ще направим големите промени през юни", продължи той.

"Конгрес се направи да влязат нови хора с нови идеи в БФС, които са гладни за успехи. Винаги младостта и опитът да важни. Не говорим дали са млади и стари - трябва да са кадърни. Смятам, че много от кандидат-президентите ще бъдат полезни в структурите на БФС. Трябва да структурираме футболния съюз и Изпълнителния комитет, който ще се събере, след като се прибере националния отбор".

"За да направим всички неща, които сме планирали - трябва да върнем доверието на държавата и феновете. Всеки от вице-президентите и Изпълкома ще отговарят за нещо. Трябва да работим с държавата, защото без нейна подкрепа няма да успеем да се справим".

Защо всички отказват на Левски?

Марин Петков е поредният, който не иска да преподпише

Защо ЦСКА игра срещу себе си в Разград

"Червените" бяха като озверели в последните 30 минути

Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки