Войната в Левски ли доведе до гаф с Шампионска лига?

На "Георги Аспарухов" някак забравиха за влизането в групите преди 17 години

Войната в Левски ли доведе до гаф с Шампионска лига?

23 август си остава една от най-паметните дати в историята на Левски. На този ден преди 17 години столичният гранд стана първият роден отбор, пробил до групите на Шампионска лига. Равенство 2:2 с Киево във Верона изстреля 26-кратните шампиони сред най-добрите в Европа и под ярките прожектори на най-комерсиалния клубен турнир. Химнът на Шампионска лига за пръв път прозвуча у нас, за радост на половин България.

Едва ли обаче кратката памет е в основата на "синята" забрава в деня преди важния двубой с Айнтрахт. Нито пък приготовленията за домакинството в първия плейоф в Лигата на конференциите. И еуфорията не е виновна, че на "Герена" с лека ръка омаловажиха една от паметните дати в клуба. В Левски така и не отчетоха годишнината от този значим успех. Припомниха само, че Георги Чиликов има рожден ден.

Излиза, че виновна е войната в Левски. От едната страна на барикадата е собственикът Наско Сираков, както и временният изпълнителен директор Даниел Боримиров, а от другата - треньорът и архитект на триумфа Станимир Стоилов. Общото между тях е, че и тримата бяха на "Камп Ноу", "Стамфорд Бридж" и "Везерщадион" тогава. Един като директор, друг като основен футболист, трети като наставник. 

Решението на треньора да напусне клуба през април доведе до сериозен разрив в отношенията между двете страни. Те обаче не трябва да стигат дотам, че клубът да забравя или изтрива своята история. Дни като този не бива да бъдат заличавани, очевидно е трудно да се постигат нови такива. 

* Важно е да се подчертае, че през годините сайтът и фейсбук страницата на Левски са припомняли този паметен миг, но не и сега. 

** Текстът умишлено не излезе ден след гафа на ръководството на Левски, за да не внася смут в клуба и отбора преди важния двубой с Айнтрахт!

Майкъла: ЦСКА няма стадион, школа и отбор!

"Сега се започва от нулата, успех на новото ръководство!"

Илиан Илиев запали „искрата“ в националния

България отново се интересува от своя отбор

Най-строго пазената тайна в българския футбол

В Спартак се заиграха твърде много с името на новия треньор

Красен Кралев повежда силен отбор в спорта

Вижте спортните личности в листите на ГЕРБ

Как Илиан „отлепи ютията“ с националния отбор

Варненският специалист даде нова надежда на феновете

Левски в търсене на нов любимец

Бари си тръгна, Андреев сяда на пейката

Време за промяна!

Охраната на мачовете в родния футбол е пълен фарс

Срамен кошмар с кръв и безчинства беляза евробаража (ВИДЕО)

Новият закон за футболното хулиганство е задължителен

Неможачите в спорта

Вижте Пазарджик и се сещайте за Руди Гела и шофьорчето в ММС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки