Демирева пред Novsport.com: Здрава съм и имам цели

Квота за Олимпийските игри в Париж е целта на атлетката ни

Демирева пред Novsport.com: Здрава съм и имам цели

Олимпийската вицешампионка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева сподели пред Novsport.com плановете си за годината. Тя се завърна в състезателен режим след 16-месечна пауза. Мирела спечели турнира в германския град Гютерсло с постижение от 192 см и оглави световната ранглиста за сезона в дисциплината.

„Квота за Олимпийските игри в Париж” – това е планът й за годината. Мирела може да получи директно място в олимпийското състезание на скок височина с резултат от 197 см. Също така може да се класира по ранкинг, но трябва да чака последния момент за това и да натрупа сериозен набор от стартове с добри постижения.    

„Много съм добре, особено щом скачам и имам състезания. Мина много време от последното ми състезание, и толкова ми липсваше. Работихме добре, здрава съм и имам цели. Това означава, че всичко е наред, каза Демирева пред Novsport.com. - Да, болежките отшумяха, но гледам да са разумна. Рини (б.а. треньорът й Рини Ван Лееуин) много ми помага. Имам планувани няколко състезания за скок височина. Следващите този месец са на 20- ти във Франция, и на 26-ти в Германия.”

Демирева стартира до сега на две състезания под петте преплетени кръга. Тя дебютира на олимпийска сцена в Рио 2016 и спечели сребърен медал. На пострадалата от COVID-19 Олимпиада в Токио 2020 българката се нареди 12-а.

Снимка: LAP.bg

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки