Научна конференция за 100 г. лека атлетика в България

Вижте подробности

Научна конференция за 100 г. лека атлетика в България

Българската лека атлетика чества своята 100-годишнина през 2024-а. Наред с всички останали събития, организирани по този повод, празника на Царицата у нас ще се отбележи и с наука. Международна научна конференция „Лека атлетика & Наука“ ще се проведе под егидата на 100 г. българска лека атлетика на 14 май. Форумът се организира от Национална Спортна Академия „Васил Левски“ и катедра „Лека атлетика“.

Конференцията предоставя възможност да се представят съвременни научни достижения в сферата на леката атлетика, кондиционната подготовка в спорта и леката атлетика в образователната система.

Традиционно с доклади участват студенти, докторанти, учители, преподаватели, и спортни педагози от всички университети в България, както и колеги от учебни заведения в чужбина. Докладите, одобрени за участие в конференцията от Редакционния съвет, ще бъдат публикувани в бр. 24 на сп. „Лека атлетика & Наука“ 2024 г. – част от Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране. Списанието е научно-методично издание по проблемите на леката атлетика, издадено за първи път през 2002 г., като в него традиционно се публикуват докладите от научната конференция на Катедрата.

Още подробности за научната конференция можете да видите - ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки