Олимпийският шампион в спринта се връща на пистата

Вижте кога

Олимпийският шампион в спринта се връща на пистата

Италианският спринтьор Марсел Джейкъбс, който е олимпийски шампион на 100 м от 2021, ще се завърне на пистата за състезание във Флорида в средата на април и ще участва в щафетата на Световното първенство в Насау (4-5 май), съобщи "Гадзета дело Спорт".

"Мисля да започна сезона в средата на април с едно или две бягания на 100 м, въпреки че това не е окончателно. В този париод на година изборът може да се обърка", заяви Джейкъбс, който от няколко месеца е в Джаксънвил, Флорида, където тренира под ръководството на американеца Рана Райдър.

След това той ще участва в щафетата на Световното първенство в италианския отбор, който е олимпийски шампион на 4x100 м и световен вицешампион от 2023.

29-годишният Джейкъбс е наспочил завръщането си в Европа "около 18-20 май" и ще тренира в Риети, недалеч от Рим.

Той ще вземе участие и в състезанието в Острава на 28 май, както и в един кръга от Диамантената лига - Осло (30 май) или Стокхолм (2) юни, преди Европейското първенство в Рим (7-12 юни).

След двете олимпийски титли от Токио, Джейкъбс стана световен шампион на 60 м през 2022 и европейски шампион на 100 м същата година, но след това имаше два трудни сезона, белязани от мускулни контузии и разочарования, след които елиминиране на полуфиналите на Световното първенство в Будапеща през 2023.

"След пристигането ми във Флорида всичко се промени за пет месеца по отношение на силата, бързината и изпълнението. В началото имах някои съмнения, днес съм щастлив от избора си", увери Джейкъбс, който тренира заедно с американеца Трейвън Бромел, канадеца Андре Де Грас и японеца Съни Браун.

"Фактът да съм обграден от шампиони ще бъде полезен за състезанията. Любопитен съм какво ще донесе това. Оценявам това, което изживявам, не бързам. Усещанията ми са супер, но ако това не се потвърди на Олимпийските игри, няма да бъда доволен", заключи шампионът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки