Руска атлетка постави условие, за да скача в Париж

Вижте какво е то

Руска атлетка постави условие, за да скача в Париж

Шампионката на Русия в скока на височина на закрито Наталия Спиридонова заяви, че би се съгласила да се състезава с неутрален статут на международни турнири, но при едно условие. По думите й тя не възнамерява да подписва никакви декларации.

"Ако имаме отбор, както ходи на международни състезания, макар и под неутрален флаг, и ако не сме принудени да подписваме никакви декларации, тогава, разбира се, щях да отида. Работим толкова много, влагаме усилия - разбира се, бих искал да се състезавам на международната сцена. Във всеки случай всеки ще знае, че ние представляваме Русия. Моето отношение към сегашната ситуация е следното: щом не отиваме никъде, значи това е моментът. Защо трябва да мисля за това, на което не мога да повлияя? По-добре е да помислите за задачите си за лятната част от сезона, за подготовката за важни състезания. Тоест за това, което е по силите ми“, цитира Спиридонова РИА Новости Спорт.

В момента руските лекоатлети са отстранени от участие в международни състезания, дори и с неутрален статут. На 8 декември 2023 г. МОК допусна руски спортисти до Олимпиадата в Париж, но с неутрален статут и при редица условия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки