Ботев Пловдив стартира революционно партньорство

"Канарчетата" ще си партнират с крипто компания

Ботев Пловдив стартира революционно партньорство

Ботев (Пловдив) стартира стратегическо партньорство с "JAN3" - водеща технологична компания, фокусирана върху разширяването на достъпа до криптовалутата биткойн в световен мащаб. Като част от партньорството "канарчетата" ще сложат и логото на компанията на официалните си екипи.

"Това сътрудничество е първата стъпка към ускоряването на масовото приемане на Биткойн чрез обичания от милиарди спорт - футбола, и превръщането на ПФК Ботев Пловдив във водещия Биткойн спортен клуб", заявиха от "JAN3" и допълниха, че разработеният от тях Биткойн портфейл "AQUA" вече ще включва и специален "Ботев режим". 

"Портфейлът AQUA представя специално разработения "Ботев режим", който не само отразява емблематичните жълто-черни цветове на клуба, но и включва поддръжка на български език, правейки Биткойн достъпен за всички. Сътрудничеството с JAN3 и интеграцията на портфейла AQUA, който е първото финансово приложение, съчетаващо мрежите Lightning и Liquid, отваря вратата към нови възможности за ежедневни Биткойн транзакции за феновете и общността на "Ботев", уточниха от компанията.

Собственикът на Ботев Антон Зингаревич подчерта, че биткойн заема централно място в стратегията на футболния клуб.

"Вдъхновени сме от глобалните истории за успех на интегрирането на Биткойн и сме развълнувани да пренесем тази иновация в Ботев, на нашите фенове и Пловдив. Иновативните инструменти на JAN3 са основополагащи за пътя, по който сме поели", заяви още Зингаревич. 

"Много малко неща в живота са толкова универсални, колкото футболът и Биткойн. С това партньорство се надяваме да доближим Биткойн до футбола и милиардите фенове по света. Вече видяхме какво може да направи Биткойн за компании и държави, сега си представете какво може да направи за любимия ви отбор“, добави Самсън Моу, главен изпълнителен директор на "JAN3".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки