И Лудогорец се включи в кампанията "Подкрепа за българските капитани"

В навечерието на решителната битка с датския Нордселанд

И Лудогорец се включи в кампанията "Подкрепа за българските капитани"

В навечерието на решителната битка с датския Нордселанд от Лигата на конференциите българският футболен шампион Лудогорец се включи благородната кампания "Подкрепа за българските капитани". Тя е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени в Йемен заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година.

Инициативата набира сила, след като в понеделник подкрепа от капитани за капитани имаше на мачовете от 20-ия кръг на Първа лига Локомотив Пловдив - Пирин (3:0) и Берое - Етър (0:0). Играчите с лентите в съставите - съответно Димитър Илиев и Александър Дюлгеров, както и Франко Минго и Георги Ангелов, излязоха със специални фланелки с надписи: "Подкрепа за българските капитани!" и "Любо, Данаил - с вас сме!“.

Кампанията бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември – Никулден, ден на моряците. Клубовете, като я започнаха са Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия и Локомотив София, както и от пловдивските Локомотив и Ботев. Отборите, както и близките и приятелите вярват, че властите правят всичко възможно казусът с капитаните да бъде разрешен бързо и успешно и двамата възможно най-скоро да се приберат живи и здрави при семействата си.

Инициативата бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс.

Очаква се още тимове, не само футболни, а и големи фигури в родния спорт, да я подкрепят.

Лудогорец приема Нордселанд утре от 19:45 часа в Разград, а победа ще гарантира класиране на разградчани в директните елиминации на Лигата на конференциите през пролетта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки