Fisker ще покаже откритата версия на Karma на автомобилното изложение в Детройт

Компанията “Fisker Automotive” ще се възползва от форума на детройтското автомобилно шоу за да представи последната модификация на хибридния си седан – “Karma Sunset”

Fisker ще покаже откритата версия на Karma на автомобилното изложение в Детройт

Компанията “Fisker Automotive” ще се възползва от форума на детройтското автомобилно шоу за да представи последната модификация на хибридния си седан – “Karma Sunset”.


Какво именно ще представлява въпросният автомобил не се разкрива, след като автомобилният производител публикува една единствена фотография – дразнител, на която е изобразена дясната предна част.

Единствените факти относно бъдещето на “Karma” са, че съществуването й са потвърдени от основателя на компанията Хенрик Фискер. Представители на производителя съобщиха за автомобилния журнал “Autoblog”, че превозното средство ще бъде базирано върху платформата на седан-а, като също така ще получи същата задвижваща система и „ще изглежда фантастично”.

 
Актуалната версия на “Karma” използва хибридна силова установка, в чийто състав влизат електродвигател и обичайният бензинов агрегат, който се използва изключително за презареждане на литиево – йонните акумулатори по време на движение. Напълно възможно е презареждането на батериите да стане посредством домакинската електрическа мрежа. Обсегът на автомобила при използване единствено на електродвигателя възлиза на 80 километра, а при пълен резервоар с гориво това разстояние се увеличава на 560 километра.