Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Николай Грязин донесе историческа за България първа победа в Световния рали шампионат (WRC), след като спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“.

Състезаващият се с български лиценз пилот записа 11 етапни победи в хода на състезанието, в което негов основен съперник бе съотборникът му в DG Sport Йоан Росел. Победителят от рали „Монте Карло“ се пробва да атакува Грязин в петък следобед, но натурализираният българин удържа първото място и в крайна сметка спечели с аванс от 38.2 секунди пред Росел.

Тройката в WRC2 в края на рали „Хърватия“ допълни Пепе Лопес, който не успя да повтори карането си от „Монте Карло“ този уикенд.

В генералното класиране в WRC2 лидер след първите четири кръга за сезон 2024 лидер с 43 точки е Оливър Солберг, който има идентичен актив с този на Росел. Грязин е на три пункта зад тях като и тримата вече са печелили точки в две състезания и могат да номинират още максимум пет до края на сезона. За разлика от тях Сиамен, който е четвърти с 36 точки, вече е печелил точки в три старта, но и трите пъти французинът финишира четвърти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки