MotoGP: Хорхе Мартин тръгва първи в Италия, постави рекорд

Вижте подробности

MotoGP: Хорхе Мартин тръгва първи в Италия, постави рекорд

Лидерът в шампионата Хорхе Мартин с "Прамак Рейсинг" постави рекорд за най-бърза обиколка в квалификацията на Гран При на Италия в клас MotoGP, спечели втория си полпозишън за сезона и да изпревари действащия шампион Франческо Бания с "Дукати".

Мартин започна силно във втората квалификационна сесия и даде време от 1:44.504 минута, подобрявайки постижението на Франко Морбидели от 1:44.726, поставено минути по-рано.

Баная остана втори, пред Маверик Винялес с "Априля".

"Чувствам се много добре, работихме много вчера вечерта. Това време за една обиколка е невероятно. Мисля, че за утре сме в добра позиция", каза Мартин след квалификацията.

Баная получи наказание от три места в петък, след като беше замесен в инцидент с Алекс Маркес. Италианецът, ще стартира втори в съботния спринт, но ще трябва да започне от пето място в неделното състезание.

"Това е едно от най-великите неща, които можех да направя днес, стартирайки от първия ред", каза той.

Испанецът Марк Маркес изглеждаше готов да се бори за полпозишън със силна обиколка към края на квалификацията, но се озова на чакъла, след като натисна газта малко повече. В крайна сметка той завърши четвърти в сесията.