Ето доказателства, че Левски е взел посредствен вратар

Вижте подробности

Ето доказателства, че Левски е взел посредствен вратар
Васил Колев успя да защити тезата си, че новопривлеченият вратар на Левски - Матей Маркович е далеч от класата, която феновете на "сините" биха очаквали. 
 
Ето какво сподели той:
 
Сега малко показно как се правят нещата в журналистиката. Като продължение по темата с новия хърватски вратар.
1. Формулирам си темата. Не е толкова важно какви качества има този вратар. За това няма как да има достоверна информация преди да го видим. Заради това се хващам за анонса - трябва вратар, който да дърпа напред Андреев и Андонов, с които да се конкурира. Значи темата е "Такъв вратар ли е Маркович?"
2. Вадя визитка. Отборите му са посредствени, никъде не се задържаповече от сезон. Има един проблясък със Сараево в изключително посредствената босненска лига. Викан е за младежкия отбор на Босна, без да играе за него.
3. Вадя статистика. На почти 28 години без няколко дни има около 120 мача в професионалния футбол, преобладаващо в нискоразредни клубове.
4. Съпоставям с Пламен Андреев. На 19 години има вече 80 мача в елитния футбол (Левски и юношески и младежки национални отбори).
5. Извод: ако няма специфични качества, никой не може да твърди, че е по-добър от Андреев и Андонов (който все пак беше взет от Фиорентина). Значи би трябвало да има специфични качества. Как обаче в Левски са разбрали за тях?
6. Логично е някой да им го е предложил. Или трябва да питам някого или да потърся. Пробвам второто. Отварям "Трансфермаркет". Виждам, че агенцията му е Love Players и някой си Велибор Квъргич, когото не познавам. Има и списък с играчите, които представлява. Опааа. Сред тях е Марко Столник, хърватин, от УТ Арад. Сещам се, че в последните дни се пишеше, че го иска Левски, ама нещо не стават май нещата. Има и един играч на Пирин - Андрей Йорданов.
7. Значи: трябва ни защитник, вратар и т.н. Абе ето ти защитник. Ама не става. Ето ти тогава вратар. Голямо гледане е било, да знаете. Търся нещо дали тази агенция е правила впечатляващ трансфер в България, но не би.
И сега от всичко това следва един чудесен материал как Левски, който отново е с огромни претенции, макар че почти 15 години да не може да отлепи и едва не фалира, защото привлече над 100 ментета с огромни комисионни и неустойки. И ето сега поредната амбициозна селекция с любопитни съвпадения, при това дни преди да обявят новите цени на билетите и абонаментните карти с идеята, че отново ще предлагат някаква любопитна и невиждана работа на изстрадалия син фен. Има един бюджет за разходване, има едно 5-6 играчи да се вземат и условия да се вземат, има и един Мило, дето дава пара, че и я "вдига двойно", да е жив и здрав човекът!
И така, ако не бях на свободна практика и ако ми дремеше, отивам на пресконференция и доразнищвам този въпрос.
- Какви качества забелязахте при Маркович? Смущава ли ви това, че допуска по средно 2 гола на мача и не е играл на високо ниво (освен ако не броим за такова Сараево за 1 сезон)? Държите ли на всяка цена да вземете играч от въпросната агенция и защо?
Знаете ли как можете да различите истинския журналист от страхливия? Страхливия пита "неудобните" въпроси с "Медиите твърдят". Ами да, медиите казват. А какво казваш ти е въпрос на личен избор. Честито на тези, които го правят.
И впрочем ето защо България не може да се класира на голямо първенство. Винаги има някой Маркович, който идва някак и заема мястото на някой Андреев.
Очаквайте "Гурме за Левскари" и през новия сезон. Ще ви бъде интересно. Нямам никакъв проблем с правенето на избор във всеки момент.
„Сините“ почетоха годишнината от рождението на Васил Левски (ВИДЕО)

Вижте подробности

Фенове даряват кръв за привърженик на Левски

Светослав пострада при гасене на пожар

Фен на Левски попадна в огнен капан, има 50% изгаряния

19-годишният Светослав станал доброволец, за да помогне

Васил Колев: С отломки само, трудно ще стане работата

"Класа има само в играчите, които са в отбора преди Николай Костов да остави незабравимия си почерк", смята журналистът

Известен спортен журналист попари псевдоанализаторите: УЖАС, УЖАС... И БЕЗУМИЕ

Вижте какво написа Станил Йотов

Ромарио: Винисиус не е Неймар

Бразилската легенда с любопитен коментар

Стоичков: Пак ще има 10 юли за българския футбол

Камата с емоционални думи за боя над Германия

Национал на България се възмути от трансфер в Левски

Вижте какво написа той

"Син" журналист се подигра брутално с нов в Левски

Вижте подробности