Орязана ли е премията на Карлос Насар?

Ето как коментира темата народният представител Даниел Александров

Орязана ли е премията на Карлос Насар?

Бронзовият медалист по борба от европейски игри и настоящ депутат Даниел Александров написа любопитен пост във фейсбук.

Той анализира материал на колегите от "Актуално", които пишат, че премията на Карлос Насар от Европейското първенство по вдигане на тежести в София ще бъде орязана на половина.

"Чета статията в "Актуално", че Карлос Насар остава с наполовина орязана премия за европейската си титла от Европейското първенство по щанги. Според мен няма причина държавата да не отпуска пълната премия на Карлос Насар, тъй като в категорията на Карлос Насар има освен група А има и група Б. Ако направим сбор от участващите тежкоатлети в първенството, то общо стават 21 участници.

Също така не виждам причина Карлос Насар да не бъде награден с пълната си премия отдържавата, тъй като по чл. 3 от Глава първа "Общи положения" на наредба № 5 гласи: "Министърът на младежта и спорта може да награждава с парични награди по чл. 134, т. 2 от ЗФВС лица по чл. 1 за постигнати изключителни спортни резултати, които утвърждават авторитета на българския спорт в световен мащаб и издигат престижа на Република България, независимо дали състезанията, в които са постигнати, са посочени в приложението.
(2) За наградите по ал. 1 могат да не се прилагат правилата на глава втора".
 
Изключително важно е да се отнасяме към нашите спортисти с нужното уважение, защото те са тези, заради които българският флаг се вее на международната и като цяло световната трибуна.", написа той в социалните мрежи.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки