Михтарски ще води обединения Пирин

Петър Михтарски остава треньор в обединения Пирин. Това оповестиха на пресконференция двамата основни акционери в клуба Николай Галчев и Петър Байкушев, съобщава радио "Фокус-Пирин". Въпреки, че в последните дни се спрягаше името на Йордан Боздански да заеме поста треньор в новосформирания клуб, клубните шефове решиха да дадат шанс на бившия национал да продължи започнатото от него, а именно възраждане на футбола в града. Помощници на Петър Михтарски ще бъдат Васил Петров, който и до преди обединението изпълняваше същата длъжност, както и Стефан Гошев, който бе помощник на Борис Николов в състезаващия се в Западна „Б” група отбор с марката Пирин.

Михтарски ще води обединения Пирин
Петър Михтарски остава треньор в обединения Пирин. Това оповестиха на пресконференция двамата основни акционери в клуба Николай Галчев и Петър Байкушев, съобщава радио "Фокус-Пирин".

Въпреки, че в последните дни се спрягаше името на Йордан Боздански да заеме поста треньор в новосформирания клуб, клубните шефове решиха да дадат шанс на бившия национал да продължи започнатото от него, а именно възраждане на футбола в града. Помощници на Петър Михтарски ще бъдат Васил Петров, който и до преди обединението изпълняваше същата длъжност, както и Стефан Гошев, който бе помощник на Борис Николов в състезаващия се в Западна „Б” група отбор с марката Пирин.

Треньорът на дублиращия отбор Иван Стойчев, както и пресаташето на клуба Велислав Елезов също продължават да изпълняват своите функции. Малин Халачев ще продължи работата си в обединения Пирин, като изпълнителен директор, а спортния директор на втородивизионния тим Росен Кацимерски ще бъде такъв и в елитния. Новите лица, както и тези които ще бъдат освободени ще станат ясни след 1 януари 2009 г., когато ще бъде учредено и юридически издържано новото Акционерно дружество ФК Пирин АД в което ще бъде премахното мажоритарното управление, а за основен партньор ще бъде обявен община Благоевград.

Новото акционерно дружество ще предлага и минонитарни пакети с акции достъпни за всеки привърженик на Пирин.След 1 януари от ръководството на клуба увериха, че ще започнат усилена работа по въпросите свързани с ДЮШ, футболния интернат, както и ремонта на стадион „Христо Ботев”. Основните акционери в лицето на Галчев и Байкушев се надяват с помощта на общината да се предприемат спешни мерки за подмяната на тревната настилка, както и да бъдат изградени модерни журналистически ложи на спортното съоръжение, за да може то да се сдобие с лиценз от БФС и УЕФА.

Лицензът на Пирин, който се състезаваше в Западна „Б” група пък става собственост на община Банско. По думите на президентите Николай Галчев и Петър Байкушев, преговорите вече са приключили и от пролетта Банско ще има вече отбор в професионалния футбол. Очаква се треньор на клуба да бъде Борис Николов, който досега бе начело на втородивизионния Пирин. Заедно с опитния специалист се очаква към зимния център да потеглят и голяма част от футболистите, които няма да намерят място в представителния тим, воден от Петър Михтарски.

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки