Сензациите в пресата: ЦСКА напира за бивш нападател на Манчестър Юнайтед

Капитан на Левски пред подпис с Иртиш, Мъри също отива в Казахстан, "ЦСКА Завинаги" спира строежите, Минев връзва тенекия на Левски

Сензациите в пресата: ЦСКА напира за бивш нападател на Манчестър Юнайтед
Сензациите в родната преса на 5 юни, четвъртък, 2014 година:

Меридиан мач: ЦСКА оглежда бивша звезда на Манчестър Юнайтед

ЦСКА ще напра­ви опит да привлече бивш играч на Ман­честър Юнайтед. Стойчо Младенов е харесал нападателя Манучо, който в мо­мента е собственост на Валядолид. Тръг­налият за големия футбол от „червените дяволи" играч има договор с испанците до 30 юни, след което става свободен агент.

Националът на Ан­гола е изявил готов­ност пред своя мени­джър да подпише с ЦСКА. Отново на дневен ред идва въп­росът със заплатата на Манучо, която не трябва да надхвърля 15 000 лева. Все пак шансовете му да се съгласи да премине при „армейците" не са малки.

Звездата на Манучо изгря на Мондиал 2006, когато записа отлични мачове за родината си Ангола. След това той стана играч на Манчестър Юнайтед. След неус­пешен опит да впе­чатли сър Алекс Фъргюсън, той е преотс­тъпен в Хъл Сити. През 2009 година Ва­лядолид плаща на Юнайтед 2,4 млн. ли­ри за правата на иг­рача. Манучо няма късмет и в Примера, преминава под наем последователно в Буджаспор и Манисаспор. Сега анголецът ще търси ново предизвикателство, което може да се ока­же ЦСКА.
 
Труд: Левскар пред подпис със „синия” екзекутор Иртиш
 
Орлин Старокин от Левски е пред трансфер в казахстанския Иртиш. Универсалният защитник е желан от миналогодишния "син" екзекутор в първия предварителен кръг на Лига Европа и дори вече има издадена виза за бившата съветска република.

Иртиш се интересува от още двама от "А" група. Целите са "пловдивските" бразилци Вандер Виейра (Ботев) и Диего (Локомотив). Преговорите са в напреднала фаза и е много вероятно тримата футболисти скоро да отлетят за азиатската страна, която е член на УЕФА.

Странно, но в Левски вчера не знаеха, че Старокин заминава за Казахстан. Юношата на ЦСКА има договор с "Герена" до 30 юни 2014-а.

Универсалният футболист имаше срок до понеделник да реши дали приема офертата за нов контракт. И ако не е съгласен да скъса настоящия договор и така да се размине с юнската заплата. Но нито спортният директор Георги Иванов, нито изпълнителният шеф Константин Баждеков бяха известени за казахска дестинация за Старокин. По правилата на ФИФА играчът имаше право да преговаря с друг клуб още от 1 януари 2014-а.

Старокин се превърна в един от най-добрите футболисти на Левски в последната година и заслужи да бъде капитан в едно от вечните дербита срещу ЦСКА.

Стандарт: Стоилов отива в Казахстан
 
Станимир Стоилов не си е тръгнал от Ботев, без да се подсигури. Той ще поеме Астана, нау­чи "Стандарт". Мъри ще получава по 500 000 до­лара на година в столи­цата на Казахстан.

В Ас­тана от половин година играе Наско Курдов. Казахите са се захласнали по Мъри, след като той ги разби с Ботев в Лига Европа с общ резултат 6:0 миналото лято.

Лю­бопитното е, че двата ти­ма пак може да се изпра­вят един срещу друг в то­зи турнир. "Жълто-черните" са поставени на старта на Лига Европа, а Астана е в урната на непоставените. Херо също има оферта от чужд от­бор, която е финансово примамлива.
 
24 часа: Искат „ЦСКА Завинаги” да спре със строежите
 
По-твърдо настроени­те членове на „ЦСКА за­винаги" поискаха вчера мигновено замразяване на всичко, което сдруже­нието прави, заради враждебното отношение на Александър Томов.

„Няма повече да дам и лев от джоба си, след ка­то толкова сме лоши. Стига вече сме си мълча­ли. След като нямат до­блестта да излязат срещу нас и да ни оборят, дей­стват като партизани", категоричен бе един от тях.

Една от причините бе появилият се меморан­дум в интернет за отно­шенията на сдружението и ЦСКА. Подписан е са­мо от Александър Чакмаков.

„Той бе изготвен и пра­тен от юрист на Алексан­дър Томов. И само той и никой друг. Прави го, за да ни злепостави пред останалите привърже­ници. И го прави от пър­вия ден, в който се поя­вихме на бял свят. Ве­роятно само той и никой друг не трябва да помага на ЦСКА. Щом е така, ще поискам на общото събрание да бъде раз­формировано сдруже­нието или повече да се занимава с помощ към клуба", обясни той.

Меридиан мач: Минев се отмята, остава в Ботев
 
Левски е на път да се раз­мине с един от най-очаквани­те трансфери през летния прозорец. „Сините" вероятно няма да успеят да си върнат левия бранител Веселин Ми­нев. Геор­ги Иванов имаше интерес към него, като на­ционалът дори бе дошъл на „Герена" за преговори на място. Очакванията бяха до края на седмицата той да подпише договор и да се за­върне.

Това обаче по всяка вероятност няма да се случи и причината е напускането на Станимир Стоилов в Ботев. Вече бившият треньор на „ка­нарчетата" твърдо бе решил да не разчита на Минев, кое­то накара левият бранител да търси ново предизвикателс­тво в кариерата си. При така стеклите се обстоятелства обаче националът вероятно ще преподпише договора си с Ботев, каквито индикации има от стадион „Христо Бо­тев".
 

Левски вече си осигури подписите на трима българ­ски играчи - Лъчезар Балтанов, Валери Домовчийски и Борислав Стойчев. Днес или утре пък трябва да бъде преподписан договорът на Орлин Старокин. Чака се отговор и от Даниел Димов.

Лудогорец без звездите срещу Левски?

В Разград разпускат титулярите след последното домакинство

Томаш след 1:4: Играем футбол, който не харесвам

Поем отговорността, призна треньорът на Локо Пд

Генчев: Разговори с Левски не е имало

Срещу ЦСКА трябва да играем по същия начин, обяви треньорът след 4:1

Алекс Колев за ЦСКА: Отиваме да мачкаме

Локо Пд се отърва с малко, обяви таранът

След скандала: Заги закотви Галин Иванов на пейката

Раздялата с капитана изглежда все по-реална

Валентин Илиев: Дузпата ни стъписа

"Тежкият терен не може да ни е оправдание за загубата", заяви наставникът на ЦСКА 1948

Загорчич: Можехме да вкараме и повече

"Победата е най-важна", каза треньорът на Славия

Стамен Белчев: Въпросът за бъдещето ми не стои

"Ръководителите и шефовете ще решат моето бъдеще и ще го приема, каквото и да е", заяви той

ДВОЕН УДАР! Генчев удари рамо на Левски за Европа (ВИДЕО)

Крумовград громи Локо Пд на "Коматево"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки