Мъри - Федерер и Надал - Давиденко са полуфиналите на демонстративния турнир в Абу Даби

Тенис сезонът започна още в пъвите часове на Новата година. Тази сутрин стартира демонстративният турнир в Абу Даби (Capitala World Tennis Championship), където участие ще вземат 6-има от най-добрите тенисисити в света.

Тенис сезонът започна още в първите часове на Новата година. Тази сутрин стартира демонстративният турнир в Абу Даби (Capitala World Tennis Championship), където участие ще вземат 6-има от най-добрите тенисисити в света.


Първите двама в световната ранглиста Рафаел Надал и Роджър Федерер получиха правото направо да играят за място на финала, а двубоите Анди Мъри - Джеймс Блейк и Николай Давиденко - Анди Родик определиха техните съперници на полуфиналите.


В първия двубой руснакът Давиденко надигра американеца Родик с 6:4 6:4 и ще спори с лидера в ранглистата Рафа Надал, докато британецът Анди Мъри не даде шанс на Джеймс Блейк (САЩ) - 6:2 6:2 и ще се изправи срещу Федерер.


"Шотландският боец" и бившият номер едно в света изиграха един от най-запомнящите се мачове за миналия сезон на финалния "Мастърс" в Шанхай. Тогава Мъри надигра опонента си и го лиши от възможността да защити титлата си, а пред това Федерер бе разбил Мъри на финала на US Open.

 

Полуфиналите ще се играят утре около обяд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки