Сливен остана без баскетболен отбор при мъжете

„Поради финансовите проблеми пред клуба и натрупани стари задължения е невъзможно поддържането на тим при мъжете”, обявиха за "Сливен -Спорт" от ръководството на баскетболния клуб.

След близо 60-годишна история, БК Сливен прекратява участието на мъжкия си тим в елитната „А” група.

„Поради финансовите проблеми пред клуба и натрупани стари задължения е невъзможно поддържането на тим при мъжете”, обявиха за "Сливен -Спорт" от ръководството на баскетболния клуб.

Част от играчите на сливенската школа са преотстъпени на други клубове за определен период, а с останалите договорите са прекратени. Треньорите са на трудовата борса, в очакване на по-добри дни за любимия им спорт. 

От доста време клубът е и без президент, след като старият се оттегли. Управителният съвет ще се събере, за да се вземат решения за спасяването на детско-юношеската школа на клуба.

Досега БК Сливен бе предимно на общинска издръжка.  През годините с  минимална помощ са се включвали и спомоществователи и спонсори.

В началото на летния сезон Община Сливен обяви, че спира средствата за спортните клубове, което доведе до финансовите затруднения на един от най-старите и с традиция спортове в града.

Още от Баскетбол

Вижте всички решения на НБЛ

Вторият мач с Черноморец е в понеделник, отново в Ботевград. Играе се до три победи

Дерик Уайт вкара кош със сирената за 104:103

Той обяви целта пред клубния му тим Олимпиакос

Серията за бронза в Националната баскетболна лига се играе в 2 от 3 победи, "червените" могат да я приключат в неделя

"Келтите" се надяват на исторически обрат, след като губеше в общия резултат с 0:3. Никой до сега не е наваксвал изоставане от 3 загуби

Българинът стана втори по резултатност за отбора си със 17 точки

Българинът бе определен за най-добър играч в Европа за годината от специализираното издание eurobasket.com

Келтите са фаворити в петия мач от финала на Изток в НБА

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки