Хебър възкръсна и победи Бенковски

Хебър победи Бенковски с 1:0 и сложи край на черната си серия от поредни загуби. Мачът се игра в Септември поради наказание на символичните домакини от Бенковски.

Хебър възкръсна и победи Бенковски
Хебър победи Бенковски с 1:0 и сложи край на черната си серия от поредни загуби. Мачът се игра в Септември поради наказание на символичните домакини от Бенковски. И двата пазарджишки отбора имаха сериозни проблеми преди този мач. Жълто-зелените все още изплащат лихвите от скандалния мач срещу Струмска слава и освен лишаването им от домакинство те трябваше да преодоляват липсата на доста от основните си играчи. От своя страна Хебър бе изправен “лице в лице със смъртта” - поради финансови задължения отборът загуби служебно от Авангард (Бачево) и вместо да спечели 3 точки от аутсайдера, се приближи до опасната зона. За капак на всичко хебърци не бяха провеждали нормален тренировъчен процес от доста време, но въпреки това момчетата в зелени фланелки проявиха мъжество, борбеност и показаха огромно желание за победа, което в крайна сметка се оказа решаващият фактор за крайния изход от двубоя.

Мачът се игра пред около 300 зрители, въпреки лошото време и неутралния терен. Игрището бе наводнено и тежко за игра, като на места имаше локви, които спираха топката и попречиха на двата отбора да покажат истинските си възможности. Хебърци се приспособиха по-бързо към тези условия и след равностойните първи 15-ина минути овладяха инициативата, но пропуски напарвиха найден Стефанов и Борис Благоев. В 32-ата минута дойде и най-скандалната ситуация в мача. Борис Благоев се откъсна от защитата на домакините и излезе сам срещу вратаря, който го спъна в наказателното поле, но само главния съдия не видя “кристалното” нарушение и не отсъди дузпа. Футболистите в зелено наобиколиха рефера да му търсят обяснение, което наложи и намесата на полицията. Крайният резултат от това меле бе червен картон за Йордан Хърков. Въпреки че останаха в намален състав, футболистите на Хебър продължиха с доброто си представяне. До края на полувремето играта се изостри и преобладаваха единоборствата, като при едно от тях жълт картон получи бившият капитан на Хебър, а понастоящем защитаващ цветовете на Бенковски, Васил Геров.

След почивката Хебър заигра още по-мобилизирано, но атаките им бяха спирани от защитниците в жълто-зелено или от локвите. В 52-ата минута Васил Геров получи втори жълт картон, заради грубо нарушение и също бе пратен да охлади страстите под душовете. Това даде допълнителен импулс в играта на Хебър и резултата не закъсня. В 64-ата минута Борис Благоев успя най-накрая да преодолее вратаря Александров и откри резултата - 0:1. В оставащите минути Бенковски се опита да стигне до изравнителен гол, но на няколко пъти Илия Иванов се намеси решително и опази мрежата си суха.От своя страна хебърци също имаха няколко възможности, при които окончателно можеха да решат спора, но ги пропиляха.

Съставът на Хебър в мача:
Илия Иванов, Борис Кацаров, Цветан Петракиев, Атанас Кочанов, Мартин Димитров, Спас Милушев, Йордан Хърков, Найден Стефанов (60 - Милен Манчев), Кирил Георгиев, Спас Гигов (капитан) (81 - Стоян Грънчарски (90- Димитър Ангелов), Борис Благоев
Голмайстор: 0:1 Борис Благоев (64)
Главен съдия: Борислав Колев от София
Помощници: Драгомир Милев и Юлиян Тодоров от София
Четвърти съдия: Костадин Стойчев от София
Жълти картони: Васил Геров (Бенковски)
Червени картони: Йордан Хърков (Хебър) ; Васил Геров (Бенковски)
Стадион “Локомотив” - град Септември - 300 зрители
 
По този начин Хебър постигна първа победа над градския си съперник за първенство и се изкачи на 14-о място в класирането с актив от 15 точки.

 

Останалите мачове от кръга са днес. 

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки