Официално: Юнайтед взе Фалкао под наем, колумбиецът ще носи 9-ката на Бербатов

Луис ван Гаал прати Дани Уелбек под наем в Арсенал

Официално: Юнайтед взе Фалкао под наем, колумбиецът ще носи 9-ката на Бербатов
В 03:30 часа през нощта на 2 септември българско време Манчестър Юнайтед най-накрая оповести официално новината, че взима Радамел Фалкао под наем от Монако.

Въпреки че трансферният прозорец трябваше да затвори в 01:00 часа българско време, се появиха информации, че "червените дяволи" са получили минимална отсрочка заради закъснелия полет на колумбийския нападател.

Фалкао ще играе под наем в Юнайтед за период от една година с опция за закупуване. Медиите на Острова доста сериозно се упражняват върху темата с трансферната сума на колумбиеца, както и заплатата му на "Олд Трафорд".

След като от Юнайтед не обявиха нито едно от двете числа официално, различни журналисти в Англия пишат, че "червените дяволи" ще платят за 28-годишния нападател между 6 и 20 милиона паунда, а заплатата му в английските издания варира от 190 хиляди до изумителните 346 хиляди паунда на седмица, което надхвърля с доста най-високата заплата в Юнайтед досега - тази на Уейн Рууни, който получава по 265 000 паунда на седмица.



Това е шестото ново попълнение за Юнайтед през летния трансферен прозорец. Луис ван Гаал си осигури услугите още на Люк Шоу, Андер Ерера, Маркос Рохо, Дейли Блинд, като счупи и британския трансферен рекорд, плащайки 59,7 милиона паунда на Реал (Мадрид) за Анхел Ди Мария.

Радамел Фалкао ще носи фланелката емблематичната фланелка с №9, която не бе използвана, след като вече бившият му съотборник в Монако Димитър Бербатов напусна "червените дяволи".

"Радвам се, че подписах с най-големия отбор на света. С нетърпение очаквам да работя с Луис ван Гаал и искам да допринеса за успехите на отбора в този вълнуващ момент в неговата история", каза Фалкао, след като бе официално представен като играч на Юнайтед.

В последните часове на летния трансферен прозорец Юнайтед осъществи и още една сделка - Дани Уелбек премина в Арсенал. А и след слуховете, че Робин ван Перси ще претърпи операция на коляното, Фалкао ще има предостатъчно време и място да се доказва.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки