Празничните пожелания в Локомотив (Пловдив) не стигат

Нова година, нов късмет. Нека си пожелаем здраве, късмет и професионални успехи. И по-малко мъки и повече щастливи моменти с любимия отбор.

Празничните пожелания в Локомотив (Пловдив) не стигат

Нова година, нов късмет. Нека си пожелаем здраве, късмет и професионални успехи. И по-малко мъки и повече щастливи моменти с любимия отбор.

Поне последното няма индикация да се случи, след като в началото на зимната подготовка и разгара на зимната селекция, ръководителите на "Лаута" я карат по същия начин, по който я тъпчат от година и половина. Нещо повече. Липсата на на план за действие и свежи идеи са най-малките проблеми, които господстват зад ВСИ. По всичко личи, че поуки от предишните грешки няма. Наред с познатото аматьорско, лъжливо и нагло управление.

Със започването на подготвителната зима на "Лаута" могат да се похвалят с две нови имена, чийто качества навярно времето ще покаже. Поне стана ясно, че усилено търсим заместник на отиващия си Йордан Милиев. Едно от малкото имена, без които отборът ни ще придобие вид на жалка разпасана команда, гордо наследство от престъпната политика на Галя Топалова и компания.

А какво идва в замяна? Трудно ми е да повярвам, че 26-годишен зрял футболист, при това на ключовия пост защитник, неналожил се в “Б” отбори като Академик (Св), Видима-Раковски и Хасково ще задоволи и надскочи това “най-скъпо” в историята на българския футбол 13-о място в елитната група. Говорейки за този Жеко Йорданов, последно резерва на втородивизионния Калиакра и изгонен оттам, идва ред и на друг негов съотборник от тима на кмета Цонко Цонев - Айлин Яшар. И ако общият им отбор е просто съвпадение, то едва ли може да кажем същото за факта, че и двамата са представяни от президента на ФК "Хасково" Здравко Узунов. А според някой - това е човекът, заради който този клуб е пред фалит.

Всъщност Локомотив селекция от Калиакра ли ще прави?  След лятното мениджърско недоразумение Наско Желев, тази зима да не би да е на мода въпросния Узунов и хората около него?

Държа да отбележа, че нищо добро не чака Локомотив и хората, които го обичат, ако предстоящата пролет продължи бутането на нечии синчета и футболни инвалиди със стабилни връзки. Защото по всичко личи, че най-големият грях на "Лаута" е да си юноша на Локомотив. Или може би някой ще обясни, защо юношеските национали Веселин Марчев и Христиан Попов общо нямат и едно полувреме игра в слабата футболна "черно-бяла" есен. Е, хубаво е, че имат и толкова, благодарение на Драги Канатларовски, заради когото получиха правото да носят тежката черно-бялата фланелка на "Лаута".

Кой ще обяси още, откъде накъде някой си 26-годишен анонимник ще излезе днес на първа тренировка за сметка на есенното откритие в дублиращия тим Георги Бъчваров например. Същият, който тренира на рехавата тревица и сгурия отатък трибуната, същият който неусетно стана любимец на феновете, наблюдаващи мачовете на втория ни отбор. А той не само не е гласен за заместник на Милиев, но дори и не заслужава правото да получи доверие и шанс да тренира с големите. Да не говорим, че има и още като него, които знаят отлично каква е цената на черно-бялото райе, защото са го носили.

Знае ли някой изобщо колко от най-обещаващите наши юноши вече са преминали успешни проби в различни европейски клубове и когато безхаберието към тях ги застигне, те ще потърсят развитието си при тях. А Локомотив просто ще ги загуби, защото с нищо не показва, че му пука за тях. И няма как да му пука, докато обслужва нечии други бащини синове, връзкари и набедени ритнитопковци.
И тогава може и да си отговорим на въпроса не е ли голмайсторът на “Б” групата тази есен наше момче. А неговото име е Георги Стоянов и играе в Спартак (Пд) с 9 гола в актива си.

От всичко най се надявам, че решението за привличането в треньорския щаб на Никола Дафински да е на този, когото трябва. А именно Аян Садъков. Нищо против човека, който е на близо 70 години. Пожелаваме му здраве и дълголетие. Но като бивш треньор в Ботев и до последно старши-треньор на юношите “младша” възраст на Родопа (Смолян), всеки е свободен да се съмнява за пореден път за начина, по който този човек ще е полезен на Локомотив като треньор по кондицията.

Защото назначението на предшественика му преди половин година Иван Петров определено не бе изпълнено със смисъл. С уволнението на д-р Здравко Тарълов и назначаването на д-р Айлов за изминалото кратко време стана ясно, че нивото на Лаута във всички показатели заплашително пада надолу.

Е, за внедряването на Никола Дафински, би трябвало самият Аян Садъков да го обяви официално, за да поеме своята отговорност. Дано наистина решението е негово и го направи. Поне по този начин може да покаже гласна или безгласна буква е на кормилото на мъжкия отбор. И да стиска палци, да не му вземат и малкото останали читави футболисти, защото това предвещава крах. Крах, в който едва ли той и спортно-техническия шеф Курбанов биха искали да участват, защото само те ще останат на Лаута и след ерата Топалова. Или поне така трябва да бъде и много ми се иска.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки