Треньорът на Базел очаква много по-атакуваща игра от Лудогорец+ВИДЕО

Изпитвам огромно уважение към Лудогорец, трябва да оценим какво правят те не само за българския, но и за европейския футбол, заяви Пауло Соуса

Треньорът на Базел очаква много по-атакуваща игра от Лудогорец+ВИДЕО
Старши треньорът на Базел Пауло Соуса заяви, че изпитва огромно уважение към българският шампион Лудогорец преди двубоя между двата тима в Група B на Шампионска лига в сряда от 21:45 на „Васил Левски” в София.

„Страхотно много уважаваме отбор, който за 13 години е постигнал такива успехи. Със сигурност трябва да оценим това, което Лудогорец прави не само за българския, но и за европейския футбол. Те натрупаха много опит миналата година и трябва да ги поздравим за достигането на 1/8-финал в Лига Европа. Фантастичният финал на мача със Стяуа показа каква увереност и решителност има Лудогорец да се представя силно в Европа. Те играха страхотно и в двата мача срещу Ливърпул и Реал. Това, че загубиха, не значи, че не трябва да спечелят точки в тези мачове. Изпитвам страхотно уважение към Лудогорец”, коментира Пауло Соуса пред репортер на Novsport.com на пресконференцията преди важния мач.

Португалецът е на мнение, че класата на Базел и Лудогорец е еднаква, но очаква разградчани да играят много по-атакуващо отколкото срещу Ливърпул и Реал Мадрид.

„Средната сила на двата отбора е доста сходна с различни погледи върху играта. За Лудогорец мога да кажа, че всеки отбор е много над средното ниво и очаквам много различна настройка от тях за мача. Очаквам вместо да се нареждат зад топката и да игрят на контра, този път да играят много по-офанзивно. Надявам се това да отвори възможности за нас, които да ни позволят да атакуваме и да спечелим мача”.

Като футболист Соуса играеше в ролята на дефанзивен халф и спечели Шампионска лига два пъти с екипите на Ювентус и Борусия (Дортмунд). Именно затова той подчерта, че за всеки футболист е мечта да играе в този турнир и обяви, че мачът в София е толкова важен за Базел, колкото и за Лудогорец.

„И за нас мачът е толкова важен, колкото и за Лудогорец. Концентрирани сме винаги да мислим за трите точки и победата, това е моята философия. Трябва да покажем решителност срещу един силен отбор. За Лудогорец това също е голям шанс да се доближи до лидерите в групата. Някои от ключовите играчи от мачовете с Лудогорец миналата година вече ги няма. Тези, които още са тук, познават много добре Лудогорец и знаят точно какво ги очаква. Лудогорец не само има нов треньор, но играе в много по-високо темпо, играе с много повече увереност и има повече опит. За всички играчи е мечта да бъдат в Шампионската лига. Атмосферата в този турнир е страхотна и тези мачове никога не се забравят. За всички играчи на Базел е мечта да докажат качествата си на такава голяма сцена”.

Кадровите проблеми за швейцарците не са никак малки.

„Давид Деген и Шер дойдоха с нас в София, което значи, че те са готови да играят. Сичеро се включи миналата седмица на пълни обороти и очакваме също да ни помогне. Филип Деген също тренира след месец и половина, получи лека мускулна травма в последния мач, но е важен играч, който може да ни помогне да спечелим. Опитваме се да подобряваме представянето на отбора. Прави сте, че сме с нов треньор, нови играчи, но работим да създадем силен колектив. Трудно е да заменим Щрелер не само като опит, а и защото вдъхва много уважение у съперника. Трудно е и да намерим друг такъв играч с такива качества. Надяваме се, че тези, които ще го заместят, ще играят добре и ще ни помогнат да спечелим. Очаквам напълно различен мач спрямо онези два срещу Лудогорец миналата година. Новият им треньор познава отлично обстановката в отбора и има дава още повече увереност. Сигурен съм, че Лудогорец ще играе много уверено и трябва да сме готови за много труден мач. Осъзнаваме това”.

Соуса очаква пътуването до България да се окаже ползотворно най-вече психологически за контузения Иван Иванов.

„За Иван Иванов е важно да натрупа позитивна енергия като е тук в родината си със своето семейство, Така получава допълнителна мотивация, защото е много трудно след като се контузиш и започнеш възстановяване, да се контузиш и отново да трябва да бъдеш опериран”.

Треньорът на Базел похвали идеята на УЕФА за Младежка Шампионска лига.

„Младежкият ни отбор пътува с нас. Това е невероятна възможност, която УЕФА дава на младите играчи, да играят на едно много по-високо ниво. Това подготвя младите играчи за най-високото ниво и те участват с огромно желание в турнира”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки