Николай Илиев: В някои трансфери няма никаква логика

"7 дни спорт" акцентира върху темата за изсмукването на най-силните играчи от извънстоличните отбори от "А" група към София. Двамата най-силни играчи на Ботев Саидходжа и Минев отидоха в ЦСКА, там са вече и нападателите на Пирин Пиетробон и Стойков. Локомотив (Пд) се раздели с Йордан Милиев и Румен Горанов, които също поеха към София. Локомотив (Мз) загуби асовете си Давид Силва и Руи Мигел, които също обличат червения екип на ЦСКА. Най-добрите от Беласица отиват в Славия. Защо се случва това? Ще има ли упадък на извънстоличните отбори през пролетния дял от първенството? Своята версия по темата даде и бившият национал Николай Илиев..

Николай Илиев: В някои трансфери няма никаква логика

"7 дни спорт" акцентира върху темата за изсмукването на най-силните играчи от извънстоличните отбори от "А" група към София. Двамата най-силни играчи на Ботев Саидходжа и Минев отидоха в ЦСКА, там са вече и нападателите на Пирин Пиетробон и Стойков. Локомотив (Пд) се раздели с Йордан Милиев и Румен Горанов, които също поеха към София. Локомотив (Мз) загуби асовете си Давид Силва и Руи Мигел, които също обличат червения екип на ЦСКА. Най-добрите от Беласица отиват в Славия. Защо се случва това? Ще има ли упадък на извънстоличните отбори през пролетния дял от първенството?  Своята версия по темата даде и бившият национал Николай Илиев..

Естествено, че е добре за даден играч да премине в някой от големите отбори. Развитието е по-добро, както и самият процес на работа. Условията са на по-високо ниво, вероятността за евентуален трансфер в чужбина е по-голяма.

Малките отбори стават по-слаби, но това е неизбежно. Ако имат пари, нека задържат добрите си играчи, но това става трудно. По принцип, за да вземеш един играч, трябва да го наблюдаваш много време и да си преценил, че наистина ще помогне на тима. Това е една дълга стратегия, която включва работата на екипи и мениджъри. Не е нормално някой да изиграе два силни мача и веднага да бъде привлечен в по-силен клуб. Вкарваш гол срещу голям отбор и директно преминаваш в него - в това няма логика. Не мога да кажа дали тези играчи ще се наложат в новите си отбори. Чакахме миналогодишния голмайстор Георги Христов да пасне на Левски, но това до момента не става. Не е трансфериран в Ювентус, Милан или Интер и не е ясно защо още не може да се наложи. При това в първенство, с чиято класа всички сме наясно.

 


 
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки