Инсталирай - Novsport Alert

ЕВРОПА

Манчестър Юнайтед
Ливърпул
Арсенал
Челси
Интер
Милан
Ювентус
Рома
Реал Мадрид
Барселона
Атлетико Мадрид
Байерн Мюнхен
Манчестър Сити
ПCЖ
Лацио
Борусия Д

Анкета

Кой отбор ще подкрепяте в мача ЦСКА 1948 – ЦСКА?

Кой отбор ще подкрепяте в мача ЦСКА 1948 – ЦСКА?


Реклама

Facebook

23 декември 2014 19:15 Добромир Бонев


"Синя България" посочи "бомба със закъснител" в Левски - Батков отново "коли и беси" треньори и шефове

 

Тръст „Синя България” направи равносметка на промените в Левски след Общото събрание на клуба, което се проведе на 17 декември. От тръста виждат една заложена „бомба със закъснител” в новия устав на клуба -  възможността Надзорния съвет да е последна инстанция по въпросите  за назначаване, освобождаване или смяна на старши треньора и спортно-техническото ръководство.

Така на практика Батков бламира опитите на тръста да го извадят от сметките при взимането на тези решения. От „Синя България” настояваха решения за кадрови промени в ръководството да се взимат с пълно единодушие от Управителния съвет (от 7 души), но според новия устав това ще става с гласа на 6 от 7-те членове на УС и едва след одобрението на Надзорния съвет (в състав Тодор Батков, Минко Герджиков, Александър Ангелов).

"Синят България" също смята, че Тодор Батков си оставя вратичка да "моделира" Управителния съвет по своя воля, като е прието УС да се състои "от 3 до 7 души", а не категорично от 7, както настояваха от тръста.

Ето позицията на "Синя България":
Позиция
 
Предложенията ни за изменение на Устава на ПФК Левски АД бяха следните:
1/ В стария Устав беше предвидено създаването на помощни комисии (спортно-техническа, финансово-стопанска и др.такива), към Управителния съвет. Неясно защо обаче избирането им беше в правомощията на Надзорния съвет. Друг е въпросът дали изобщо ги е имало и дали са действали. Нашето предложение беше тези комисии да се избират на общо заседание на Управителния съвет и на Надзорния съвет. Това искане беше прието.
2/ В стария Устав неясно защо беше предвидено правилата за работа на споменатите помощни комисии да се приемат от Надзорния съвет. Ние поискахме това занапред да става от Управителния съвет. Това наше искане беше прието.
3/ В стария Устав беше предвидена неограничена и солидарна отговорност на юридическо лице член на Управителния съвет за действията на неговия представител. Ние поискахме изменение и уточнение, че тази отговорност може да се носи само за преки вреди, нанесени на дружеството. Това наше искане не беше прието, но ще настояваме занапред Общото събрание на ПФК Левски да го приеме. Притесненията ни във връзка с този текст бяха, че ние като Управителен съвет на Тръста носим отговорност пред организацията за своите действия и по този начин искахме да ограничим възможностите на ПФК Левски да “притиска” Тръста посредством отговорност за действията на неговия Управителен съвет. Смятахме също така, че по този начин можем да ограничим отговорността на Тръста за решения взети на Управителен съвет на ПФК Левски, по които Тръстът не е бил съгласен, но въпреки това са били наложени от мнозинството.
4/ Следващото наше искане беше, Уставът на ПФК Левски да предвиди избор на един или двама изпълнителни членове на Управителния съвет, които да представляват дружеството пред трети лица. Такава възможност е предвидена в Търговския закон. Искането ни беше, ако Управителният съвет избере от своя състав двама такива членове, то същите да представляват само заедно. Това наше искане беше прието.
5/ Поискахме изменение на Устава на ПФК Левски според което решенията на новия Управителен съвет да се взимат с обикновено мнозинство от присъстващите негови членове. Текстът в Търговския закон дава такава възможност и това е най-нормалното. Това изменение беше прието във видоизменен вид, а именно – с обикновено мнозинство, но от всички членове на Управителния съвет. Това означава, че за да се вземат решения трябва да има винаги минимум 4 гласа “за” (при Управителен съвет от 7 лица). Подобно изискване може да блокира работата на Управителния съвет, каквито бяха и нашите опасения. Смятаме, че като начало тази редакция не е чак такъв проблем, но ако се стигне до бламиране на решения на новия Управителен съвет поради тази клауза, то това би предизвикало сериозен проблем между Тръста и Тодор Батков като мажоритарен собственик. Ще настояваме на следващото Общо събрание на ПФК Левски този текст на Устава да се редактира.
6/ Бяхме безусловно договорили с Тодор Батков новия Управителен съвет на ПФК Левски да се състои от 7 лица. Бяхме договорили конкструкцията на този Управителен съвет да е следната:
-       две квоти на мажоритарния собственик;
-       две фенски квоти, които да се заемат от Тръста и НКП и
-       три експертни квоти
В този смисъл предложихме нов текст в Устава, който да предвижда, че Управителния съвет на ПФК Левски се състои от 7 лица. На Общото събрание на 17.12.2014г. е приет текст, който предвижда, че Управителния съвет се състои от 3 до 7 лица. Разликата е огромна. Подобен текст дава право на Тодор Батков да наруши договорената конструкция, описана по-горе. Тя дава също така възможност на Надзорния съвет да “моделира” Управителния съвет както му е угодно по различно време, като варира както с броя на членовете, така и с персоналните назначения. Мотивите за така приетата редакция са по-скоро формални и се свързват с това, че към настоящия момент не са приети консенсусни трима експерти, за което трябва време. Ние се съгласихме с тази промяна под яростния натиск на Тодор Батков, който се опитваше да ни обясни, че неприемането от наша страна ще доведе до лишаване на Левски от лиценз, отстраняване от евротурнирите и т.н. и т.н. Смятаме, че той прави опит да прехвърли тези проблеми от болната глава на здравата и назначаването на нов Управителен съвет на ПФК Левски няма нищо общо нито с нарушаването на финансовия феърплей, нито с водената от него политика на задлъжняване на Клуба към бивши футболисти, треньори, мениджъри и т.н., които задължения за пречката за придобиването на лиценза. На 29.12.2014г. ще има разширено заседание на новоизбрания Управителен съвет на ПФК Левски, с присъствието на Тодор Батков, представители на Тръста и на НКП, на което ще бъде поставен ясен срок, в който Управителният съвет на ПФК Левски да бъде попълнен до пълния си състав от 7 лица. Ще настояваме и на следващото Общо събрание тази промяна в Устава да бъде направена.
7/ Поискахме промяна в Устава на ПФК Левски, която предвижда Управителния съвет да приема с единодушие правилник за своята работа. Този текст беше приет, но с добавката, че същият трябва да се одобри от Надзорния съвет. Редакцията е без обяснение. Не смятаме, че това би могло да създаде проблем като начало, но ако този текст блокира работата на Управителния съвет, то това би предизвикало сериозен проблем между Тръста и Тодор Батков като мажоритарен собственик. Ще настояваме на следващото Общо събрание на ПФК Левски този текст на Устава да се редактира.
8/ Следващите промени които бяхме поискали са свързани с организацията на работа на бъдещия Управителен съвет на ПФК Левски.
Текстовете предвиждаха избор на Председател на Управителния съвет; ред и начин за свикване на заседанията му; действия при несвикване на заседание от Председателя; присъствието на външни лица на заседанията; присъствие на председателите на помощните комисии и др. такива. Тези промени бяха приети безусловно.
Беше предвидено някои много важни за привържениците решения, а именно - за назначаване, освобождаване и/или смяна на ръководещият спортно-техническата дейност на представителния мъжки отбор на клуба (спортния директор); на ръководителя на детско-юношеската школа и на старши треньора на представителния мъжки отбор, се взимат с единодушие от всички членове на Управителния съвет, както и решението за преобразуване, реорганизация, съкращаване и др.под. на посочените три длъжности в клуба. Идеята беше да се отстрани Тодор Батков от вземането на тези решения, тъй като на всички са известни неговите неправилни, некомпетентни, прибързани и емоционални решения за тези постове. Този текст беше приет с редакцията и добавката, че мнозинството при такива решения е 6/7 (а не единодушие) и че същите подлежат на одобрение от Надзорния съвет. Практически тези добавки обезсмислят правомощията на Управителния съвет по тези проблеми. Съгласихме се да направим отстъпка по този текст с идеята, че при евентуална отмяна на подобно решение на Управителния съвет от Надзорния съвет, то това би предизвикало тежка управленска криза в ПФК Левски и би предизвикало сериозен скандал. Не е ясно доколко този текст ще работи. Бъдещето ще покаже.
Бяха поискани ограничения в правомощията на бъдещият Управителен съвет по отношение на поемане на задължения на Клуба към трети лица – а именно – над 100 000 лева да стават с обикновено мнозинство от всички членове на Управителния съвет, т.е. най-малко с 4 гласа “за”. Идеята беше да се ограничат възможностите за задлъжняване на Левски към мажоритарния собственик или към трети лица. Това изменение беше прието.
Бяха поискани и ограничения в правомощията на бъдещият Управителен съвет по отношение на сключването на договори с трети лица – а именно – над 200 000 лева да стават с обикновено мнозинство от всички членове на Управителния съвет, т.е. най-малко с 4 гласа “за” и да се одобряват от Надзорния съвет. Идеята беше да се предотврати възможността Управителният съвет “да бъде обвинен” че е сключил неизгодни за Клуба договори. При условие, че за това ще има одобрението на Надзорния съвет – то тази възможност отпада. Това изменение беше прието.

Реклама

Коментари

Секция "Коментари" е предоставена за мнения и коментари от читателите на novsport.com. Препоръчителна минимална възрастова граница 18 години.
Novsport.com не носи отговорност за съдържанието на тази секция. Посетителите използват и четат раздела на своя отговорност.

Bookmark and Share

ГОНЗО, МАХНИ СЕ ОТ ЛЕВСКИ ЗА ДА УСПЕЕМ!!!
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2014 16:50. |
ГОНЗО, МАХНИ СЕ ОТ ЛЕВСКИ ЗА ДА УСПЕЕМ!!!
...
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2014 10:18. |
Левскарите имаха един лаф - "приказката продължава", но това бе измислената им приказка (1:17). Сега обаче започва друга приказка - истинската. "Левски" е пред мъчителна агония и потъването е неизбежно. Казани са много истини, но те всички са свързани само с Батков. Той, разбира се има огромна вина, но тя не е само в него. Причините за състоянието на "Левски" се коренят най-вече във високомерието, в поруганите ценности на клуба не от „враговете“, а от "своите" и в поведението на разпасалата се пасмина от Сектор Б. Тъкмо заради тая пасмина истинските фенове на "Левски" отдавна не ходят на стадиона. Те имаха неграмотната и агресивната наглост да се изживяват като единствени, незаменими, безпогрешни и изключителни. Те определят кадровата политика, те определят кой да е треньор и прочие... Такова чудо няма никъде! Те присвоиха само за себе си името на Васил Левски, сякаш притежават нотариален акт за собственост на националната светиня! И всичко това бе толерирано от ръководните фактори на Герена! Безмълвно и съучастнически. Другите футболни клубове са комунисти, селяни, рязани и още каквото се сетят! За всичко лошо, което се случва около "Левски" виновна бе "партията-майка" и Милко Балев! За всичко лошо, което се случва около "Левски" се обяснява с комунизма, с комунистите, с ДС, с БКП и тем подобни скудоумия. Защо ли? Ами защото така е лесно смилаемо и разбираемо и обяснява всичко! Всичко, без изключение, и не изисква мислене, защото от мислене боли глава... Опитите да се представи "Левски" като оазис в пустинята на комунизма е колкото смешна, толкова и драматична, защото по този начин се избягва истинския отговор на въпроса защо "Левски" е на това дередже. Според Гон3:0, всичко това е случайно! След всеки мач той казва, че вкараните голове от противника са били елементарни и случайни! Е това на какво прилича, освен пълно непознаване на проблемите, или нежелание и доблест да се признаят. Иначе е "голям" левскар, нали? Когато има проблем, първото нещо е да се признае, че съществува такъв, а не всичко да отнасяш в графа "случайности"! Лошо! Много лошо! Ако изпадне във втората половина на таблицата за класиране, "Левски" ще води битка за оставане в групата! В тази ситуация Стойчо Младенов е най-подходящият и единственият възможен треньорски фактор, който е много повече от един спортно-технически елемент. Той е това за ЦСКА, което беше сър Алекс фъргюсън за Манчестър Юнайтед, казвам го в съответния мащаб и не искам да сравнявам величините. Той е човекът отбор, треньорът мениджър, треньорът медиатор, треньорът идеолог... В тази календарна година Стойчо е изпреварил вечния съперник с двайсет и шест точки и Лудогорец сумарно про-лет-есен с две. При цялата разлика в организационни, финансови, медийни, политически и други плюсове в полза на "националната кауза" от Делиормана. Подчертавам дебело - не харесвам футбола, който практикува ЦСКА в момента. В същото време обаче свалям шапка на Стойчо Младенов и екипа му, че при военновременно положение успяват да направят нещо уникално. Освен тези шест победи над Левски Стойчо спаси едно поколение червени фенове и спечели още едно. Това е много по-важно от каквито и да е точки. Тази мръсна камния срещу него е чисто и просто слуги наж пред Спонсора и това е ясно, защото именно Стойчо е голямата заплаха за "каузата". Тази кампания цели само едно - да злепостави Младенов, защото той е единствената опасност и за Терена", и за Лудогорец. Забележете, че скалъпената атака се развива между края на есенните мачове, коледните празници и подготовката. Опитват се да торпили-рат морално-психологически отвътре обстановката на "Армията", която едвам-едвам се е закрепила. Много ги боцкат тези любители на "истината" трите точки пасив. Те обаче най-вероятно ще се стопят по схемите с Миньор и Марек.Вкарват и господин Манджу-коб в тази мръсна интрига -кой колко взимал в Лудогорец и в ЦСКА. Извинявайте, но там треньорът може да прибира и 1000 лева, но никой не казва колко взима Марселиньо.Бих приел мнението на Крум Савов и Жаклин Михайлов като професионална позиция. Но не и критики, идващи от хора чартърници от разни радио ефири, които са абонати за всички възможни самолети. Не бих приел манипулативната критика към Младенов и от други бенефициенти на "каузата", които тенденциозно внушават и даже фалшифицират определени факти, за да злепоставят Стойчо заради негови семейни приходи. Очевидно е, че той им пречи. Ако питаме тях, ще кажат треньор на ЦСКА да бъде един много симпатичен човек като Методи Деянов. Прекрасно момче, само че той не може да победи шест пъти поред Левски, не може да води битка с "каузата", това е проблемът. Никой друг 6 тази ситуация, която не е спортно-техническа, а морално-психоло-гическа, политическа, социална, медийна не може да се справи на "Армията"... Само Стойчо е способен да оцелява в такава враждебна среда.
GOVEDA MNOGO GOLEMIQ KUR TEPU...
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2014 08:38. |
GOVEDA MNOGO GOLEMIQ KUR TEPURVA 6TE VI VLIZA V ANALITE! SPOKOINI IMA VREME! XAXAXAX
...
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2014 03:20. |
Пичове, председателят на тръста е някакъв журналист. Айде малко по-сериозни новини да пишем. Откакто Бареков стана депутат, всички журналисти си помислиха че разбират от всичко. Аз се занимавам професионално с финанси, и за мен е обидно такъв плазмодии да дискутира темата. Та той ми дискутира управление на клуба, при положение че няма приходи. Какво смята да управлява? Чушки, домати, краставици. Имам един безработен приятел и той като го питат какво работи, казва че е инвеститор, та този Васко е същия.
...
Изпратено от Анонимен на 24 декември 2014 03:01. |
Тези си мислеха, че Батков ще дава парите, а те ще взимат решенията. Мислиха си че като притиснат Батков, той ще си тръгне и ще им даде властта. По-големи наивници не съм виждал, но със средно образование толкова.
predator
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 23:35. |
Ебати кефа този Тара ще ви ебе майката .Закривай говедата Тоше ти си пич.
...
Изпратено от анонимен на 23 декември 2014 23:54. |
На майка ти в шундата!
Закривай говедарника !!!
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 23:16. |
ТОДОР Е КАПАЦИТЕТ !!!
...
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 22:45. |
Закривай говедарника !!!
1
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 21:55. |
Като гледам, Батков им е клекнал за повечето неща - какво повече мрънкат?
БАЦЕ!!!
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 21:33. |
А ТАКА ТОДОРЕ МАЧКАЙ ДОБИТЪКА... ША ЗНАЙТЕ ДРУГАРИ ТОЗ ТОДОР КОМУНИСТА ОТ СМОЛЯН ГРАДА ША ЗАТРИИЙ ТОЗ ПРОСТ ДОБИТЪК ТА НИЩО НЕМА ДА ОСТАНЕ.... ДАВАЙ ТОДОРЕ А ТАКА ОСТАВИ И ГОНЗУ НЕ ГО БАРАЙ ТОЗ СТОЛИПИНОВСКИ КАПАЦИТЕТ ТОЙ ЗНАЕ КВО ДА ПРАВИ... АЙДЕ СПОЛАЙ ВИ ЛЕСКАРИ ТАЗ ГОДИШНИНА МИНА,АМА ЖАЛНА ВИ МАЙКА НАПРОЛЕТ...
BRAVO
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 20:30. |
BRAVO,TO OTBOR GO PREVARNAHTE V SELSKI KENEF
kazanspor
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 20:04. |
lupi tova lupi onova..v kofite za bokluk bokluci ot poduene..na kofite za pomia pishe titan lepilari..
kazanspor
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 20:03. |
lupi tova lupi onova..v kofite za bokluk bokluci ot poduene..na kofite za pomia pishe titan lepilari..
1914
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 19:45. |
нема лево десно, нали е адвокатин ша си ни клати както му душа сака
bau
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 19:43. |
levski moje da se spasi ot tozi neshtasnik debel,samo ako,kurshum mu probie glavata
sinia bik razgradski
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 19:30. |
toia ebalnik nema li koi da mu pusne edni sa4mi deeba i bokluka smolianski
sinia bik razgradski
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2014 19:30. |
toia ebalnik nema li koi da mu pusne edni sa4mi deeba i bokluka smolianski

 

Още от - Левски

Още от - Левски

Актуално

19:55 05/08 Копенхаген - Истанбул ББ 3:0
19:55 05/08 Шахтьор - Волфсбург 3:0
22:00 05/08 Интер - Хетафе 2:0
22:00 05/08 Ман Юнайтед - ЛАСК 2:1

Реклама

Видео

Левски - Витоша 2:1 Левски - Левски (19) 4:0 Левски - Локомотив (Пд) 1:2
Левски - Витоша 2:1
Левски - Левски (19) 4:0
Левски - Локомотив (Пд) 1:2

Резултати на живо

Всички мачове Още РЕЗУЛТАТИ

Футболни Прогнози

Любопитно

Обновено спортно училище “Генерал Владимир Стойчев” ще приеме над 610 деца през новата учебна година Пиронкова в списъка за US Open На „Лаута": Крушарски даде 15 бона премия за Суперкупата
Обновено спортно училище “Генерал Владимир Стойчев” ще приеме над 610 деца през новата учебна година
Пиронкова в списъка за US Open
На „Лаута": Крушарски даде 15 бона премия за Суперкупата

Реклама

Фото Галерия

ЦСКА – Левски 3:3 Левски на полуфинал след драма с дузпи срещу Лудогорец Левски загуби с 1:2 от Славия
ЦСКА – Левски 3:3
Левски на полуфинал след драма с дузпи срещу Лудогорец
Левски загуби с 1:2 от Славия

Реклама

Още от деня

Всички новини от деня

Автоновини

27 екипажа ще стартират в рали "Твърдица-Елена" ИЗВЪНРЕДНО: "Рейсинг Пойнт" започна преговори с Фетел Над 10 хиляди теста за Covid-19 преди първия старт във Формула 1
27 екипажа ще стартират в рали "Твърдица-Елена"
ИЗВЪНРЕДНО: "Рейсинг Пойнт" започна преговори с Фетел
Над 10 хиляди теста за Covid-19 преди първия старт във Формула 1