Изпълнителният директор на Сливен: Велков бе съгласен да играем, Буковац провали мача

Изпълнителният директор на елитния Сливен Георги Кирилов остана много разочарован от провалената контрола на неговия тим с отбора на Черноморец, предаде репортер на Novsport.com

Изпълнителният директор на Сливен: Велков бе съгласен да играем, Буковац провали мача
Изпълнителният директор на елитния Сливен Георги Кирилов остана много разочарован от провалената контрола на неговия тим с отбора на Черноморец, предаде репортер на Novsport.com. Както е известно, проверката трябваше да се проведе от 15:00 часа днес, но двата клуба не се разбраха за терена, на който да се състои и в крайна сметка „акулите” си събраха багажа и потеглиха за Бургас.

Кирилов разкри още, че през седмицата от Черноморец са му се обаждали няколко пъти, но проблеми не е имало. Централният терен на стадион „Хаджи Димитър” е бил подготвен за игра още вчера, но днес Кирилов преценил, че тревното покритие няма да издържи заради обилните валежи и помолил „акулите” проверката да се проведе на едно от помощните игрища.

Първоначално старши треньорът на бургазлии Антон Велков бил съгласен контролата да се играе, но впоследствие директорът по трансферите в Черноморец Душан Буковац провалил проверката с грандиозен скандал.

„През седмицата говорихме на няколко пъти с шефовете на Черноморец и дори им предложихме да изместим мача за петък, но те отказаха”, започна Кирилов.

„Днес по обяд, след дълъг размисъл, реших, че е по-добре да запазим тревното покритие за началото на пролетния дял на „А” група, защото, ако днес бяхме играли на официалния терен, щяхме да го съсипем. Именно заради това помолих Черноморец да играем на едно от помощните игрища, което по нищо не отстъпва на официалния терен. Антон Велков прецени, че няма проблеми контролата да се играе и играчите излязоха да загряват”, каза още изпълнителният директор на Сливен.

„Малко по-късно обаче, Душан Буковац влезе в офиса на ръководството и вдигна страхотен скандал, след което с непристойни думи ни каза, че проверката няма да се състои. Разочаровани сме, тъй като това бе първата контрола, която бяхме договорили, след като свърши есенния дял на шампионата. Очаквахме тя да ни бъде последна преди подновяването на първенството, за да можем чрез нея да добием представа как ще изглежда тимът ни през пролетта”, завърши Георги Кирилов.

Очаква се Сливен да все пак да изиграе една контрола преди старта на "А" група, като най-вероятно тя ще бъде насрочена за вторник, а съперник ще бъде габровският Янтра.

Мими Данева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки