Велев: Чакаме още един - двама нови, на Да Коща ще му бъде трудно

Старши треньорът на Левски Емил Велев заяви в интервю за Дарик радио, че селекцията на тима не е приключила. На този етап „сините” се подсилиха с Йордан Милиев и Фелипе Да Коща.

Велев: Чакаме още един - двама нови, на Да Коща ще му бъде трудно
Старши треньорът на Левски Емил Велев заяви в интервю за Дарик радио, че селекцията на тима не е приключила. На този етап „сините” се подсилиха с Йордан Милиев и Фелипе Да Коща.

 

„Знаете, че селекцията се прави в движение. Докато е възможно да се привличат добри футболисти, имаме надежди, че ще привлечем още един-двама”, отбеляза специалистът.

 

„Фелипе Да Коща не е водил подготовка, а и ние не сме очаквали, че ще пристигне при нас. Надявам се в най-кратък срок да го изравним с останалите, но това ще изисква време. Вече проведох разговор с него. Коментирахме как се чувства, на коя позиция обича да играе. В началото ще му бъде трудно, защото знаете, че конкуренцията в Левски е много голяма. За мен и за него ще е най-добре да направи една добра подготовка”, продължи Емил Велев.

 

„Подготовката върви нормално. Движим се според предварително подготвения план. Футболистите се готвят максимално, което е най-важно за един подготвителен период. Не сме застраховани от евентуални контузии, но на този етап за наша радост проблемите са малко”, отбеляза още треньорът на Левски.

 

Велев не скри, че Юсеф Рабех е в добро състояние, въпреки че закъсня за началото на подготовката. „Надявам се до три-четири дни Юсеф Рабех да влезе в крак с всички останали футболисти”, още по-конкретен беше Емил Велев.

 

„На Йордан Милиев му беше по-тежко в първите дни на подготовката. Той е млад и перспективен футболист, на него ще се разчита и в бъдеще”, допълни Велев.

 

„Веско Минев получи контузия на коляното преди три дни. Става дума за възпалителен процес, който лекарският щаб се опитва да отстрани. Зе Соарес напусна накрая последната тренировка, защото има болки в ахилеса, но не вярвам да е нещо сериозно и до следобедната тренировка трябва да са отшумели проблемите му”, коментира здравословните проблеми в Левски наставникът на клуба.

 

„Разбира се, че в Левски държим на дисциплината. Това е нещо много важно, както по време на подготвителен период, така и през целия сезон. Става дума за група от почти 30 човека, така че трябва да има контрол и дисциплина, ние сме Левски”, декларира Велев.

 

Старши треньорът на Левски определи като спекулации информациите, че ЦСКА ще привлича желания от „сините” през лятото Джонатан Асус. „Аз познавам добре момчето. Не вярвам да отиде в ЦСКА”, сподели пред Гонг Велев.

 

„Всеки ден поддържам контакт с ръководството. Чуваме се с Баждеков и Батков”, разкри още наставникът на лидера в А група Левски.

 

„Никой не иска да губи, даже и в контрола. Срещата със Звезда е в първия лагер, който както добре знаете е кондиционен. Ще искам от футболистите да играят на високо ниво. Все пак това е контрола и ще участват повече от 22 човека”, завърши Емил Велев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки