Хасково взе историческа точка от Левски на „Герена” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят от втората шестица завърши при резултат 1:1, Хасково със сериозни пропуски

Хасково взе историческа точка от Левски на „Герена” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хасково спечели историческа точка срещу Левски. За първи път в историята на А група отборът, който е последен в класирането, спечели точка срещу „сините” в столицата. Двубоят, който се игра на „Герена” завърши при равенство 1:1.

 

Точен за гостите от Хасково бе нападателят Димитър Алексиев, а за Левски – Антонио Анието. За него това бе гол номер 8 в А група през този сезон и се изравни по този показател с играча на Литекс Данило Асприля.

 

Двубоят на стадион „Георги Аспарухов”, който бе първи от плейофната фаза на шампионата, бе изгледан от около 400 души, като своето място бе заел и старши треньорът на Берое Петър Хубчев. Поводът за неговото присъствие на „Герена” е да наблюдава изявите на Димитър Алексиев.

 

Така, Левски има 35 точки и на точка пред Черно море в класирането във втората шестица.

 

 

Отборът на Левски започна добре двубоя и още в 4-ата минута Роман Прохазка вкара топката във вратата, пазена от Николай Банков. Божидар Краев намери в наказателното поле Антонио Аниете, той чукна към Прохазка, след което последва силен и точен удар от близко разстояние. Попадението обаче бе отменено заради положение на засада.

 

Малко след това, в 6-ата минута Борислав Стойчев трябваше да изчисти топката от голлинията след удар на Тихомир Трифонов, който се възползва от кратко разбъркване в наказателното поле.

 

Гостите от Хасково играха по чувствително по-различен начин от последната среща, която се проведе отново на „Герена” и завърши при резултат 8:0 за сините. Момчетата на Емил Ангелов и неговия екип играха стабилно в защита, разиграваха спокойно топката и успяваха добре да преливат в нападение.

 

 

В 16-ата минута Хасково проведе страхотна атака. Станислав Маламов финтира Мики Орачев по фланга, надбяга го и стигна до наказателното поле, където пусна остър пас по земя към Алексиев, който от движение с левия крак не остави шансове на Йоргачевич и откри резултата.  Стойчев също не успя да се намеси по най-добрия начин в тази ситуация.

 

Като цяло Левски по-активният отбор, но много трудно стигаше до чисти голови положения. „Сините” дори можеха да допуснат втори гол във вратата си секунди преди съдийския сигнал за край на първото полувреме. Узунов изпълни пряк свободен удар и всички от столичния отбор очакваха центриране. Футболистът на Хасково обаче директно стреля към вратата и Йоргачевич се наложи да показва рефлекс. Той изби трудно и прати топката точно към голмайстора Алексиев, но отрази и неговия удар.

 

През второто полувреме Левски подължи да търси по всякакъв начин да изравни. Постепенно домакините принудиха отбора на Хасково да приеме играта в своята половина, но въпреки това те изпитваха сериозни трудности срещу сгъстената и добре подредената защита на гостите. Абди и Бедоя опитаха късмета си с удари от дистанция, но не сполучиха.

 

В крайна сметка в 69-ата минута хиксът бе възстановен. Либан Абди финтира защитник и центрира в наказателното поле, където Антонио Аниете засече с глава и вкара. Николай Банков не се намеси убедително и въпреки че ударът не бе особено силен, топката премина голлинията. 

 

В последните минути Левски можеше да загуби след груби грешки в защита. На два пъти Лозев се озова на удобни позции и стреля, но Боян Йоргачевич спаси отбора си от сензационно порежение. 














ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки