Александър Тодоров: В момента ЦСКА няма мажоритарен собственик (ВИДЕО)

„Има 80 акционери, няколко пъти го казвам и се опитвам вие също да го разберете, че няма такова понятие като нови собственици”

Александър Тодоров: В момента ЦСКА няма мажоритарен собственик (ВИДЕО)

„Има 80 акционери, няколко пъти го казвам и се опитвам вие също да го разберете, че няма понятие нови собственици в ЦСКА.”

Това заяви изпълнителният директор на „червените” Александър Тодоров, който посочи, че към момента на ”Българска армия” няма един мажоритарен собственик.

Най-голям дял акции имат Борислав Лазаров и Милко Георгиев, които бяха излъчени от феновете да получат ценните книжа на Александър Томов, а по-рано през деня клубната телевизия на „червените” съобщи, че „сделката е факт и ЦСКА има нов собственик!”.

Очаква се официална информация от „Борисовата градина” и подробности около хората, които ще финансират клуба. Ясно е обаче, че той ще поеме в посока развитие на български футболисти и свиване на настоящия бюджет.

Не мога да говоря от името на нови собственици и пак казвам, че няма нови собственици, а вътрешно преструктуриране на капитал. Обсъждахме оперативни неща. Днес реално се приключи преструктурирането на (акционерния) капитал, така че оттук-нататък обсъждаме бъдещите промени, които евентуално ще има в клуба. Доколкото мога да направя сметка на акциите, няма в момента мажиротарен собственик. Пълномощници са са Борислав Лазаров и Милко Георгиев, но не мога да сега да кажа точно как са разпределени акциите, няма да седна и да ги смятам, всеки може да ги види.”



За промените в „червения” клуб:

„Обсъждаме промени за бъдещата работа, все пак има нови изкисквания вече. Малко намаляване и свиване на бюджета, с треньорите също си говорихме за бъдещата работа и така.”

Финансово осигурен ли е ЦСКА?

„Засега текущите разходи са подсигурени, после ще видим.”

Ще остане ли Александър Тодоров изпълнителен директор на ЦСКА?

Засега и да не искам, трябва да остана в клуба, защото трябва да има плавен преход. При всички положения, ако веднага напусна, ще се получи сътресение, така че нормално е да остана на този етап.”

Кой ще плати задълженията, свързани с лицензирането?

„За какви задължения за лицензирането говорим? Документите са подадени към 31 март. Подписани са споразумения за разсрочване на плащанията.

За какво си говори той с новия треньор Галин Иванов?

„Говорихме за селекцията, защото голяма част от договорите на футболистите изтичат през лятото. След два месеца започва подготовката за нов шампионат, така че няма как да не си говорим по тази тема.”

Ще стартират ли преговори с част от играчите за удължаването на контрактите им?

„Да, възможно е до края на седмицата да се започнат такива преговори.”

Има ли подписани споразумения с бившия треньорски щаб, начело със Стойчо Младенов, за парите, които специалистите имат да получават?


„Има подписани споразумения с целия треньорски екип на Стойчо Младенов.”

Каква е целта пред ЦСКА?

Целта за шампионска титла в ЦСКА винаги е налице. Надявам се още в следващия мач да спрем тенденцията да не вкарваме гол, защото в крайна сметка целите се определят според резултатите.

За оттеглилия се от управата на „червените” вече бивш главен акционер Александър Томов:

„Целта на г-н Томов бе да влезе, да стабилизира клуба по някакъв начин, да го стабилизира, и после да го поемат други хора. Това беше ясно още преди две години, защото не е тайна, че той няма финансовата възможност да издържа такъв клуб. Важното е, че е свършена доста работа през тези две години, както във финансов, така и в организационен план.”

Кои хора ще издържат клуба и докога?

Няма значение кои хора, важното е, че ще се намерят средства за издръжката на клуба.”

Защо има такава мистика около новите собственици?

„Няма мистика! Интересно е, че битува в България мнението, че едва ли не трябва да има един чичко-паричко, които да дава пари и всички да се въртят около него, за да му вземат парите. Опитваме се да избегнем това към този момент в ЦСКА.

Може ли финансовият одит да бъде пречка за новата власт?

„Не, няма защо. Вие пак... одитът, като че ли има нещо скрито-покрито. Реално всичко се знае, така че няма как да излезе нещо различно от това, което  е дадено като официални данни.

Какво е бъдещето на ЦСКА?

Това е бъдеще с един стегнат бюджет, с насочване на усилията към стабилизиране на ДЮШ, подобряване на материалната база, както и към развитието на български футболисти. Това е стратегията, която се поема оттук-нататък.

 

Бивш собственик на ЦСКА иска да строи новия стадион

Вижте подробности

Погребват Данило Дончич в сряда в Белград

Треньорът си отиде внезапно от инфаркт

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Разкритие: Стоян Орманджиев с повече власт в ЦСКА

Вижте подробности

Чочев: Чакат ни трудни мачове с ЦСКА и Ботев

„Нормално е да не съм щастлив и да не съм доволен, когато не играя много“

Любо Пенев: Доволен съм, въпреки грешките

„Момчетата се справиха добре“, каза треньорът на Хебър след 0:5 от Лудогорец

Дерменджиев: Очаквам хубав финал с Ботев и доста публика

„Ние имаме един много добър колектив“, доволен е треньорът на Лудогорец

От Хебър: Искаме Любослав Пенев да остане

Вижте какво заяви новият силен човек в клуба от Пазарджик

Лудогорец на финал с нов разгром над Хебър - 5:0

Шампионите ще защитават Купата срещу Ботев (Пд)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки