Ботев загуби делото за Георги Христов окончателно

Решението по случая „Георги Христов” в спортния-арбитражен съд в Лозана е окончателно и не подлежи на никакво обжалване. Това обяви днес адвокат Иво Дерменджиев, който бе защитник на БФС по случая. Мотивите за решението все още не са обявени, но се очаква и това да стане до няколко дни

Ботев загуби делото за Георги Христов окончателно

Решението по случая „Георги Христов” в спортния-арбитражен съд в Лозана е окончателно и не подлежи на никакво обжалване. Това обяви днес адвокат Иво Дерменджиев, който бе защитник на БФС по случая. Мотивите за решението все още не са обявени, но се очаква и това да стане до няколко дни.

Адвокат Ивков, който пък бе представител на футболиста не се появи на пресконференцията, както първоначално бе обявено.

„Всички информации за обжалване са спекулации. Най-доброто, което Ботев може да направи, е да не прави нищо”, каза Дерменджиев.

Другата жалба, която пловдивският клуб е внесъл за разглеждане в Лозана, въобще няма да бъде гледана, тъй като не е внесена определената за това такса.

Адвокат Дерменджиев заяви, че според него решението на КАС е било предрешено, тъй като спорът е вътрешен за България и няма международен елемент. „Не ми е известен случаят с Клаудио Писаро и Перуанската футболна федерация и не мога да коментирам”, добави още адвокатът.

Като резултат от всичко Ботев губи със сигурност 9000 хил. франка ( 8000 хиляди за защитниците на БФС и Георги Христов и по 500 франка за двете заведени дела). Освен ще бъде загубена и част от депозита от 18 хил. франка внесен за гледане на делото.

 „Ще видим колко пари ще бъдат върнати на Ботев, но ако върнат 1000 франка, ще се знае, че съдът е изнервен”, каза Дерменджиев.

Според него след делата на Ботев и делото на Пламен Марков, вече се създава лошо име на България в КАС и пътят на българите за този съд е затворен.

 

Адвокатът, който е и арбитър в КАС не коментира и случаят „Фелипе Да Коща” с мотива, че не е добре запознат с него. Все пак поясни, че такъв случай може да бъде разгледан в Лозана при положение, че са преминати всички инстанции на местно ниво, а от ЦСКА не сезираха Апелативната комисия към БФС изявиха, че ще отнесат случая направо към Спортния арбитражен съд в Лозана.

 

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки