Милан преговаря за звезда на Фиорентина

Масимилиано Алегри може да вземе Рикардо Монтоливо на "Сан Сиро"

Милан преговаря за звезда на Фиорентина
Джовани Бранкини, агентът на плеймейкъра на Фиорентина Рикардо Монтоливо потвърди, че преговорите между „виолетовите” и шампиона Милан за трансфера на неговия клиент вече са стартирали.

Бившият капитан на тима е поставен в трансферната листа заради своето нежелание да подпише нов договор. Настоящият му контракт изтича през лятото на 2012 година.

„Да, вярно е, двата отбора се свързаха помежду си и водят преговори. Сега нещата зависят от Фиорентина, те трябва да решат какво искат. Ние с Рикардо взехме решение да не преподписваме договора с клуба, но не натискаме излишно той да напусне Флоренция”, заявява Бранкини.

Фиорентина не иска да рискува да загуби халфа без пари следващото лято. Те се надяват да вземат поне 12 милиона евро за него до края на трансферния прозорец. Напоследък ситуацията на Монтоливо в тима излезе извън контрол, защото феновете непрекъснато го освиркват по време на тренировки и мачове, а конфликтът му с ръководството доведе до това, че капитанската лента бе свалена от ръката му.

Освен Милан, интерес към Рикардо Монтоливо има и от състава на Дженоа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки