Спортно училище "Димитър Рохов" започна новата учебна година (аудио)

Спортно училище "Димитър Рохов", Сливен започна новата учебно - състезателна година с 386 ученика в 13 пaралелки от 6 до 12

Спортно училище "Димитър Рохов" започна новата учебна година (аудио)

Спортно училище "Димитър Рохов", Сливен  започна  новата учебно -  състезателна година с 386 ученика в 13 пaралелки от 6 до 12 . За първи път прага на училището днес прекрачиха момичета и момчета от две паралелки при най-малките – шестокласниците, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.

С приветствие на директорът Наташа Иванова и с отслужен водосвет се посрещнаха учениците в профилираното  учебно заведение.

Приемът е след завършен пети и след завършен шести клас по спортове утвърдени от Спортното министерство. Това са борба, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо и футбол.

"Спортното училище остава на държавна поръчка и през новата учебна година. Преминаването към спортното министерство ще стане през 2012 година. Тогава ще подаваме документи и ако отговаряме  на определените критерии, ще бъдем сред одобрените”, поясниха от ръководството на учебното заведение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки