Енерджи-Калиакра (Каварна) загуби от Левски Сиконко (София) с 1:3

Енерджи-Калиакра (Каварна) загуби от Левски Сиконко (София) с 1:3 (14:25, 18:25, 25:22, 13:25) в среща от 11-ия кръг на Държавното първенство по волейбол за жени.

Енерджи-Калиакра (Каварна) загуби от Левски Сиконко (София) с 1:3

Енерджи-Калиакра (Каварна) загуби от Левски Сиконко (София) с 1:3 (14:25, 18:25, 25:22, 13:25) в среща от 11-ия кръг на Държавното първенство по волейбол за жени.

 
Сините победиха убедително в първите два гейма.
 
Те поведоха и в третия, но след първото техническо прекъсване направиха две грешки и тимът от Каварна изравни. След мощна подкрепа от страна на публиката домакините се мобилизираха и поведоха в резултата. Левски изравни, но съперничките им успяха със самоотвержени действия под мрежата да спечелят гейма на честта.
 
В четвъртата част гостите не оставиха никакви надежди на каварненки и след технична и разумна игра спечелиха победния гейм.
 
След срещата старши треньорът на Левски Страхил Балов сподели: "Духът в Каварна винаги е висок, зареден с напрежение, а състезателките на домакините - много сплотени. Това демонстрираха те в третия гейм, когато действително ни затрудниха. В редиците ни се получи известно объркване и след две индивидуални грешки го загубихме. Състезателките и треньорът на отбора от Каварна са достойни за уважение, но не са от нашата класа."
 
Евгени Петков, старши треньор на Енерджи-Калиакра, заяви: "Това, което показахме през третия гейм, трябваше да го правим през целия мач. Така можехме да създадем напрежение в противника и да го принудим повече да греши. Играхме, както се иска, за съжаление, само през една четвърт от времето и това внесе спокойствие сред противничките. Ако ги бяхме притеснявали през целия мач, мисля, че щяхме да се представим още по-добре."
 
След тази победа Левски Сиконко излезе временно на първото място в класирането с 19 точки от 9 победи и 1 загуба. Утре шампионът ЦСКА (София) ще срещне столичния Академик (София) и ще си върне челната позиция, дори да загуби в три гейма.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки