Президентът на Карнобат: Искаме да се укрепим в средата на класирането

„Възможно е да дойдат още играчи, но това ще стане най-вероятно на полусезона, когато се отвори трансферния прозорец"

ОФК „Карнобат“ е сред новите отбори в шампионата на Югоизточната „В“ група, но в никакъв случай не играе за първи път в трета дивизия. Карнобатлии имат 26 сезона зад гърба си в третото ниво на родния ни футбол. Дебютът е през далечния сезон 1959/60, а последното участие, преди настоящия сезон, през 2003/04 г.

 

Добрият старт, хилядите зрители в изминалите три домакински срещи, отличната организация в спортно-технически аспект, желанието за прогрес на треньори и футболисти, са атестат за предстоящи нови моменти с положителни резултати на развитие в бъдеще време. 

 

С днешна дата ОФК „Карнобат“ разполага с млад и амбициозен треньорски щаб в лицето на старшията Иван Божидаров и асистентът му Стоян Стоянов. В отбора са селектирани млади и перспективни кадри, заедно с опитни фигури с много стаж зад гърба си, най-вече натрупан след участия в „А“ и „Б“ професионалните групи.

Част от популярните имена в ОФК „Карнобат“ са Ивелин Янев, Георги Калоянов, Стойко Колев, Райчо Раев, Димитър Петров, Слави Шопов и Динко Дерменджиев. Прогрес и развитие демонстрират талантливи футболни надежди като Трендафил Момчилов, Даниел Желев, братята Георги и Ясен Тузакови, Яни Николов.

 

Местната школа е представена от Пламен Димитров, който е основен състезател в селекцията на Иван Божидаров. Димитров носи и капитанската лента при отсъствието заради контузия на титуляра Георги Калоянов. Бивш състезател на „Нефтохимик“, „Сливен“, „Поморие“ и „Несебър“, днес Димитров е не само незаменим титуляр, но и любимец на местната публика. Хюсеин Садула, Тодор Няголов, Антон Кънев и Стефан Василев са малка част от младите надежди на ОФК „Карнобат“, които получават своя шанс и възможност за изяви в игра. 

 

Зад всичкото това стои и устремен победоносно спортно-административен щаб под формата на Управителен съвет. Главната роля на организатор, при това перфектен, изпълнява Теодор Иванов, който е местен бизнесмен, уважавана личност не само в Карнобат и бургаския регион, а и спортен деятел. Клубният бос говори по няколко актуални теми около ОФК „Карнобат“.

 

Теодор Иванов, президент на ОФК „Карнобат“:

 

За амбициите и публиката 

 

„Виждате колко много публика идва на нашите мачове и как градът е жаден за футбол. Хората наистина очакват да се случи нещо голямо. Искам да ги убедя, че работим и ще продължим да го правим, отборът да се развива, надгражда и да демонстрира все по-добра игра, а с нея и резултатите.

В първите кръгове загубихме от много силни противници, но по нищо не им отстъпихме. Липсата на опит ни попречи да вземем точки и от тях. 

Убеден съм, че успехите неминуемо ще дойдат, защото виждам, че има голямо старание в момчетата. Доказват се не само в мачовете, а и в тренировките. Нещата с времето ще се наредят.

На този етап конкретна цел нямаме. Моята лична цел е отборът да бъде в средата на класирането. Мисля, че е напълно осъществима тази задача.“

 

За наличните и бъдещи състезатели

 

„Възможно е да дойдат още играчи, но това ще стане най-вероятно на полусезона, когато се отвори трансферния прозорец. Надявам се да привлечем още две-три нови попълнения, с които да укрепим резервната скамейка. Там ни куцат нещата. Иначе мисля, че съставът е избистрен. Знаете, че в движение правихме селекцията. До последно не се знаеше, дали ще участваме във „В“ група. Мисля, че взехме максимално доброто, което можеше да се вземе в ситуацията, в която бяхме.“

 

За финансовото състояние на отбора

 

„За сега основен спонсор е Община Карнобат, както и хората от УС, които са поели ангажимента да даряват пари. Много трудно и бавно стават нещата с бизнеса, но и там ще се случат. Ще намерим вариант, с който да работим и отборът да бъде обезпечен. Хората просто искат победи.“

 

За реконструкцията на спортната база

 

„По базата трибуните са готови и обновени с чисто нови седалки. Спортната площадка за мини футбол е напълно готова, но чака акт 16. Новите съблекални до 15-ти септември също трябва да са готови. Радвам се, че възходът на отбора върви в унисон с желанието на общината да помага. Има още много работа по стадиона. Дано новото общинско ръководство да вземе това нещо под внимание, за да завърши започнатото.“

 

ОФК „Карнобат“ в „Б“ група ?

 

„Реалността е друга. Поне на този етап не. Нека се укрепим в средата на класирането, да се успокоят духовете, да тръгнат нещата в положителна посока. Всичко ще си дойде на мястото.„

Актуално

18:00 25/06 Левски - Академия Пандев 3:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки