Венци Стефанов: Вътрешното първенство трябва да се води от Професионалната лига (видео)

„Изнудиха ни с тези ТВ права, писна ми в БФС някой да е човек на някой”, отсече чичо Венци

Венци Стефанов: Вътрешното първенство трябва да се води от Професионалната лига (видео)

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов, бе гост в актуално студио „Дерби”, където опита да разнищи най-съществените въпроси в родния футбол към момента, предаде на живо Novsport.com.

„За мача с ЦСКА мога да кажа, че откакто на кормилото са двамата млади треньори, заедно с Наско Желев, момчетата работят съвестно. Искат да променят начина на игра. В някои от мачовете не успяваха да направят това, което се иска от тях, но в последните няколко мача виждам, че играта се подобрява все повече”, започна Венци Стефанов.

„Колективът вече се сплоти и реално резултатите идват. Успехът срещу ЦСКА е много хубав, но трябва да останем на земята. Мисля си, че истинските фенове на Славия са се зарадвали много, както и левскарите, ако не бяха паднали вчера в Бургас. Сега се надявам колективът да е на първо място и всички заедно да побеждават и занапред”, призна още благодетелят на най-стария столичен клуб.



Венци Стефанов за пореден път обвини Антон Генов за разгромна с 0:6 от новака Лудогорец преди повече от месец: „За загубата от Лудогорец мога да кажа, че те не ни надиграха. Мачът можеше да завърши всякак, но срещу Миньор се видя. Много съжалявам за Таско Тасков. Първо се започва с жълтите картони, предимно на по-силните играчи, след това се изгонва някой и отборът вече е отворен за бързите футболисти в халфовата линия на Лудогорец. Този слугинаж, който стана в Каварна, и това, което се случи вчера с Миньор беше отвратителен. Тези неща обаче не могат да станат без най-висшите ръководители на БФС. Ако във всеки мач съдията свири както на ЦСКА – Славия, това ще е много добре за българския футбол. Колкото повече съдии има, толкова повече резултатите ще бъдат реални. Да, Лудогорец имат много силен отбор и могат да станат първи, но нека това стане с игра”.

„Всички трябва да се бунтуваме срещу натискът върху съдиите, защото след това идват Висла-Мисла, Шльонск и какви бяха още там, обдухват те набързо и се прибираш”, каза иронично президентът на „белите”.

„Преди години казах на Боби Михайлов, че или всички президенти трябва да са заедно в Изпълкома, или нещата няма да станат. Боби съсипа Професионалната лига нарочно, за да няма опозиция. Нещата обаче няма да се случат, както той иска, защото ние сме тези, които даваме пари на БФС, а отсреща получаваме само глоби. БФС трябва да се занимава само с националните отбори, да подпомага развитието на футбола с каквото може. Вътрешното първенство обаче трябва да се управлява от професионалната. Затова трябва всички президенти да седнем на една маса и да си кажем дали искаме да правим нещо или да се ебаваме”, разкри чичо Венци.

„Не може Боби Михайлов да каже, че ако Божинов беше вкарал накрая срещу Уелс, сме щели да излезем от мача с вдигнати глави. Ама това е 1:1 с Уелс в София, срамота”.

„В Изпълкома има 3-4 президенти, другите ги няма. Ако нещата се ръководеха от Професионалната лига, нямаше как да има излъгани, защото всички президенти ще сме заедно и ще си говорим за нещата. Тогава ще седнем и ще кажем на рефера да свири нормално и оправдания от негова страна няма да има”.



„Дълго време фирмите на Вальо Михов – Професионалната лига и SV RSA са били свързани. Още малко ще изчакам някои хора да се стреснат, но ще дойде времето и нещата ще излязат на бял свят. Футболът трябва да се управлява от хората, които дават парите. Не може да идва сульо и пульо и да ме глобява за нещо си. Откакто съм президент не сме взели 1 стотинка от БФС, освен парите за ТВ права, които сме си заслужили”, възмутено призна Стефанов.

„Понеже сме били прости преди, затова сега ни изнудиха с тези ТВ права. Защо ни взеха и интернет правата и ги дадоха на Михов? Трябва отборите сами да си определят ТВ правата, защо аз трябва да нося на гърба си още 10-15 хрантутковци, които след време ще се чудят за какво да ме глобят, защото нямало пари във футбола. Не сме длъжни президентите да издържаме определен кръг хора в БФС. Намериха 800 хиляди лева за Купа България, но и тях ни ги прибраха във Вальо-Миховата афера”, разкри благодетелят на Славия.



Омръзна ми в БФС някой да е човек на някой. Да вземем за пример това младото вратарче от Нотингам. Ами не е нормално при тази криза да плащаме луди пари, за да го разкарваме от Англия до тук за някакви контроли, при положение, че у нас останаха достатъчно качествени деца”.

„Не искам да връщам нито едно дете от школата, защото навремето, когато аз тренирах, ми казаха, че не ставам и се нервирах и станах президент. У нас има много кадърни футболисти, които обаче не са викани в националния отбор, защото не влизат в мениджърските интереси на дадени президенти на клубове, които си мислят, че по този начин ще продават повече футболисти”.

„Моите уважения, но като става въпрос за националния отбор трябва да има точна и ясна формулировка. Не може ден преди мач да се женим, да се разхождаме, булки, сватбари и така нататък”.

„В момента нямаме пари за чужд треньор, но ако се намерят, то той трябва да се занимава с България. А не да ги събира 1-2 дни преди мача, после пачанга на Канарските острови, пачанга някъде другаде с тази, с онази. Аз Матеус съм го видял на 1 мач на Славия, на който дойде само за първото полувреме, на другите мачове не знам колко е бил”, заяви Венцеслав Стефанов.

Нашето момче, което бе наръгано с нож, е било наръгано от дете на евродепутат, затова случаят се потули толкова бързо”, разкри президентът на „белите”.

„Не ме дразни, че се опитват да омаловажат победата на Славия над ЦСКА, ние нека си бием, пък те да си омаловажават”.

Благодетелят на Славия даде и повече яснота около словесната му битка с две от фракциите на клуба: „Аз с феновете на Славия нямам проблеми. Такива запалянковци са проблем на целия ни футбол, такива запалянковци страда Левски, ЦСКА, дори и националният отбор. Този тип привърженици на Славия не ги уважавам, ако искат да идват на стадиона, ако не искат да не идват. Аз си давам парите за всичко, което се случва на стадиона, съвет бих взел от всеки. Но когато видя 16-годишни фенчета да ме обиждат по стадиона. Те не са фенове на Славия, те са гамени. Те никога не са били фактор, няма и да бъдат в обществото наречено Славия, видя се, че бием и без тях”.



Това, че вчера сме били ЦСКА не променя мнението ми за Радуканов. Той взе ЦСКА от един рухнал тим и направи така, че ЦСКА да играе красив футбол. За мен той е страхотен специалист и трябва да му се даде шанс. И Милен, и Любо Пенев и още няколко млади треньори са вариант, но в никакъв случай моят стар познайник Мъри, че с неговия правилен футбол, не знам”, завърши Стефанов. 

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки