Нефтохимик мина през ада и отстрани Спартак Варна след 8:7 с дузпи

120 минути без гол на морското дерби за купата, Нафтата изпусна дузпа в редовното време

Нефтохимик мина през ада и отстрани Спартак Варна след 8:7 с дузпи
Нефтохимик победи Спартак (Варна) с 8:7 след изпълнение на дузпи в първия кръг за Купата на България. Бургазлии драматично продължават напред след 120 минути, в които в морското гол не падна!

Първото полувреме се превърна в истинска скука за 200-те привърженици на Нефтохимик на стадиона в Долно Езерово. Ангелов добре центрира в 7-ата минута, но никой не можа да засече във вратата на гостите. Малко след половина час игра минаваше, когато Димо Димов проби добре и намери Петров, но последният загуби равновесие и се размина с коженото кълбо.

Второто полувреме беше по-динамично и двата отбора можеха да вкарат. Домакините от Бургас натискаха повече, но първото чисто положение се откри пред „соколите”. Беадиров излезе сам срещу Данчев, ала стреля немощно по земя и стражът спаси без проблем.

В 54-ата минута Златев беше на върха на хубава комбинация на Нефтохимик, но се забави и Дончев с шпагат предотврати опасността. Резервата Смирнов остана напълно непокрит на точката на дузпата, но с глава прати топката на милиметри над напречната греда на безпомощния Данчев.

След час игра варненци бурно протестираха заради отменен гол. Кателиев изведе Смирнов срещу вратаря на Нефтохимик, резервата хладнокръвно отбеляза, но беше маркирана засада и попадението не бе зачетено. При бурните протести Петров получи жълт картон от съдията Тютюнджиян.

Нефтохимик имаше златен шанс да вкара в 74-ата минута. Ангелов центрира отдясно, Матев овладя, но беше задържан и реферът посочи бялата точка – дузпа за домакините. От 11-метровия удар Златев стреля по земя, залъга Марков, но кълбото облиза гредата от външната страна и излезе в ату!

5 минути преди края Димо Димов се подигра със защитата на домакините, премина през трима със самостоятелен рейд, но реши да показва техника и вместо да разстреля Данчев, пробва технично да го прехвърли, а вратарят не се подлъга и лови.

В продълженията Нефтохимик бе по-активният отбор, но шансът не бе на страната на бургазлии в 112-ата минута – след рикошет, който залъга стража на Спартак, кълбото мина на милиметри отм гредата, но пак не влезе.

Така се стигна до изпълнение на дузпи. Изненадващо вратарят на Спартак Варна Марков пое отговорността още при втората дузпа за отбора си, но стреля силно в аут над вратата.

Статуквото бе възстановено от Стамен Ангелов, който изпусна четвъртата дузпа за Нафтата и резултатът остана 3:3. Резултатът набъбна до 5:5 след прецизни шутове на Илиев и Желязков за Спартак и Иванов и Йорданов за Нефтохимик.

Тогава Кателиев би ниско по тревата, но Данчев лесно хвана удара. Вместо да донесе триумф на бургазлии капитанът им Милен Христов стреля над вратата и резултатът остана равен.

Димов, Калоянов, Динков и Желев не сбъркаха поред и резултатът стана 7:7. Илчев направи фаталния пропуск за „соколите” като ударът му беше спасен от Данчев.

Иван Янчев донесе голямата радост на Нефтохимик с точен удар, оформил крайното 8:7!

Така Нефтохимик продължава напред и чака отборите от „А” група в следващия кръг на надпреварата за Купата на България.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки