Сензациите в пресата днес

Литекс маха Джамбазки, взима Янкович, Лудогорец иска Жужу, Зику отива в Азия, „сините” бият шута на 4-ма

Сензациите в пресата днес
Както всяка сутрин, така и днес Novsport.com Ви представя сензациите в пресата:
 
„7 дни спорт”: Литекс маха Джамбазки, взима Янкович
 
Поражението от ЦСКА с 0:2 и поредицата слаби игри на Литекс под ръководството на Атанас Джамбазки са на път да докарат нов треньор на шампионите. Това е легендата на ловешкия клуб Зоран Янкович. Сърбинът бе на трибуните на Градския стадион по лична покана на Гриша Ганчев. Екснационалът минава за любимец на бизнесмена, който досега го е връщал три пъти в отбора като футболист.
 
С Янкович бе и друг бивш играч на оранжевите - Златомир Загорчич. Той дори работи успешно като асистент на Люпко Петрович в Литекс. Двамата бяха спрягани да наследят Любо Пенев при предишната криза в Ловеч. Тогава Ганчев сензационно назначи Атанас Джамбазки.
 
Джамбо обаче не бе приет от футболистите. Те за първи път си позволиха да дадат изблик на страстите след поражението от ЦСКА. Първо Христо Янев демонстративно отказа да поздрави треньора при смяната и напусна терена като буреносен облак. След това Петър Занев каза, че и други хора, освен футболистите, трябва да поемат вината за случващото се в Ловеч. Той визираше треньорите, които изпуснали съблекалнята.
 
Заради вътрешните проблеми Литекс е на път сериозно да компрометира шансовете си за Европа. Оранжевите вече ги няма в топ 5, а освен това им предстоят гостувания в Каварна и на Лаута. От тях зависи и бъдещето
 
Неуспех дори в един от двубоите ще му коства поста.
 
Гриша Ганчев обича да рискува с бивши свои футболисти, които да слага начело на отбора. Точно така тръгна треньорската кариера на Драголюб Симонович. Настоящият шеф в ЦСКА два пъти получаваше доверието на бизнесмена да води Литекс.
 
 
„Тема Спорт”: Ицо Янев скочил на Джамбазки
 
Скандални сцени са се разиграли в съблекалнята на Литекс минути след загубата от ЦСКА в Ловеч, разбра Тема Спорт" от играч на шампионите, логично пожелал анонимност.
 
Първоначално един от лидерите на тима - Христо Янев, е скочил на треньора Атанас Джамбазки. Халфът е потърсил сметка от наставника защо го е сменил десет минути преди края на мача, а после и за тактиката, която е предприел след червените картони.
 
Малко по-късно българите в тима са решили да излеят гнева си върху чужденците, като се е стигнало и до доста обидни реплики. Най-много критики от съотборниците си е отнесъл централният бранител Бернар Итуа. Той бе с основна вина за първия гол. Интересното е, че това не е първият случай, в който той вбесява колегите си. Така бе и при загубата от Левски на „Герена”, когато играчът, доведен в тима от Стойчо Стоилов, буквално асистира за две от попаденията на сините.
 
Пешкира е опрал и Том заради глупавия червен картон, който си изкара и който наклони везните в полза на червените.
 
След като е излязъл от съблекалнята, наставникът Атанас Джамбазки пък е бил привикан на разговор от Величко Дихонов и Стойчо Стоилов, които също са му потърсиш сметка за безличното представяне на Литекс.

 
 
„Тема Спорт”: Лудогорец иска Жужу
 
„Тема Спорт" разбра името на един от чужденците, с които лидерът В А група Лудогорец Вече е започнал преговори за привличането му през зимната пауза. Става Въпрос за нападателя на Черноморец Бургас Жугурта Хамрун - Жужу. Както е известно, босът на разградчани Кирил Домусчиев обяви, че в плановете за селекция на новака са попаднали трима иностранци.
 
Именно алжирецът е един от тях. Ръководството на Лудогорец вече е провело първоначални разговори с колегите си от Бургас. Очаква се до края на месеца разградчани да излязат и с конкретна оферта за голаджията.
 
Към Жужу има голям интерес още от клубове от Русия, Китай и Турция. Техни агенти вече идваха да наблюдават изявите му на живо.
 
В същото време стана ясно, че халфът Станислав Генчев може да пропусне и утрешния мач с Берое за Купата на България. Полузащитникът се контузи по време на една от тренировките преди домакинството на Калиакра (2:0) и отпадна от групата. Състоянието на Генчев се е подобрило значително, но с оглед на предстоящото дерби с ЦСКА от последния есенен кръг той може да бъде запазен.

 
 
„Меридиан Мач”: Зику отива в Азия
 
ЦСКА ще продаде голмайстора си Янис Зику. Това съобщи румънското издание onlines-port.ro, което се позовава на източници, близки до мениджъра на играча Джовани Бекали. Последната оферта идва от Далечния изток и е на стойност 2,2 млн. евро. Отборите, които искат Зику, са три - китайските Тянджин Теда и Ляонин, както и един от корейските грандове - най-вероятно Пьоханг Стийлърс. Двама азиатски мениджъри дойдоха с джип „Рейндж роувър" с румънска регистрация, за да гледат изявите на Зику срещу Литекс.
 
 
„Меридиан Мач”: Предлагат Спас на Газиантеп
 
Нападателят на ЦСКА Спас Делев вероятно ще бъде продаден в турското първенство през зимата. След като стана ясно, че Мерсин отново са се сетили за Делев, вчера се появи инбормация, че и друг отбор, който го искаше през лятото - Газиантепспор, е склонен на преговори. За разлика от Мерсин, които искат нападателя, то от ЦСКА са предложили дребосъка лично на тима, където играе Ивелин Попов. От „Армията" дори са заявили, че са готови да се разделят с голмайстора си за миналия сезон за сума около 700 000 евро.
 
Спас не е вкарвал гол за ЦСКА след смяната на Милен Радуканов. За последно той се разписа в края на септември при победата над Видима-Раковски с 4:1 на „Армията". Очаква се от „Титан" да приемат първата оферта от чужбина, която дойде за Делев, тъй като самият играч иска трансфер.
 
 
„Меридиан Мач”: „Сините” бият шута на 4-ма
 
Левски ще бие шута най-малко на четирима футболисти по време на зимната пауза. „Меридиан Мач" научи имената в „черния списък". Към днешна дата в него фигурират шведът Ларс Рисп, сърбинът Марко Видович, вратарят Кирил Акалски и халфът Даниел Димов. Очаква се клубът да действа с чужденците по схемата „Андвеле Слори". Както е известно, клубът прекрати предсрочно договора на холандеца, като двете страни се разбраха това да стане по взаимно съгласие. Именно такава вероятно ще бъде и съдбата на Ларс Рисп и Марко Видович.
 
Най-вероятно „сините" ще се отърват от третия вратар Кирил Акалски и Даниел Димов, като на първо време ги преотстъпят до края на сезона на клуб от „А" група.
 
Възможно е до края на годината „черният списък" на „Герена" да се обогати с още имена. Най-близо до него на този етап са чужденците Тони Калво, Дъстли Мюлдер и Сержиньо Грийн. Испанецът може да се озове в него заради незадоволителното си предоставяне, високата заплата и честите контузии. Холандците пък вероятно ще се разделят предсрочно с Левски, ако не се съгласят да преподпишат изтичащите си контракти.
 
 
„Тема Спорт”: Холандците решават за новите в Левски
 
Зимната селекция на Левски до голяма степен зависи от холандците Сержиньо Грийн и Дьстли Мулдер. Двамата са сред основните футболисти на сините, но все още не могат да се разберат с ръководството за подписване на нови договори. Сегашните им контракти изтичат след края на сезона. Причината за неразбирателството между двете страни са високите финансови изисквания на футболистите. Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че лично ще преговаря с тях. Ако лалетата не преподпишат до Нова година, всички клубове, които се интересуват от тях, ще имат възможност да преговарят директно с мениджърите им, а през лятото двамата ще могат да напуснат „Герена" като свободни агенти.
 

Мулдер и Грийн обаче влизат в плановете на Николай Костов. Треньорът на Левски вече потвърди това след срещата с Видима. От това дали холандците ще се разберат с шефовете на клуба, зависи и колко футболисти ще се търсят през зимата. Засега ръководството на сините планира да вземе трима играчи през почивката между двата полусезона. Постовете, на които Костов е набелязал футболисти, обаче са различни от тези на Мулдер и Грийн. 48-годишният специалист се надява двете лалета да останат на „Георги Аспарухов", защото иначе ще трябва да бъдат намерени нов десен бек и дефанзивен полузащитник. Компромисен вариант е двамата да бъдат оставени да си тръгнат като свободни агенти, въпреки че това ще е удар по бюджета на Левски, но да играят стабилно до края на сезона. В такъв случай техни заместници ще бъдат търсени през пролетта, за да могат да пристигнат в клуба през лятото.  

Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки