Спряха състезателните права на Георги Костадинов и Емануил Манев

Двамата трябва да платят и обезщетение на Черноморец

Спряха състезателните права на Георги Костадинов и Емануил Манев
Спортно-техническата комисия към БФС прекрати състезателните права на Георги Костадинов и Емануил Манев, които на 18 ноември едностранно прекратиха своите договори с Черноморец (Бургас). Родната централа счита, че двамата са действали срещу разпоредбите на чл.43 от Правилника за статута и трансферите на футболистите, а именно „Сключен договор или упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона”. Ето защо СТК прекратява автоматично и спортно-състезателните им права за „ПФК Черноморец Поморие"АД-гр.Поморие, където бяха преотстъпени. Освен това счита още, че младоците трябва да заплатят обезщетение на футболния клуб, съгласно чл.44 (Правилника вижте ТУК).  
 

Костадинов, който е младежки национал, и Манев скъсаха едностранно договорите си с Черноморец (Бургас) заради неизплатени заплати. Двамата се позоваха на трудовото законодателство и правилата на БФС. Не така обаче считат от СТК. Ето и решенията й: 
 

-На базата на предоставените документи, Спортно-техническата комисия констатира прекратяване на спортно-състезателните права на състезателя Георги Георгиев Костадинов, род.07.09.1990г., за „ПСФК Черноморец"АД-гр.Бургас въз основа на предсрочно прекратен договор по Чл.327, ал.1, т.2 от КТ, считано от 18.11.2011г. От същата дата СТК прекратява автоматично и спортно-състезателните му права за „ПФК Черноморец Поморие"АД-гр.Поморие, където се е състезавал като преотстъпен състезател през есенния полусезон на спортно-състезателната 2011/2012. Тъй като прекратяването е направено в нарушение на Чл.43 от Правилника за статута и трансферите на футболистите, СТК счита, че следва да се приложат разпоредбите на Чл.44 от ПСТФ по отношение на „ПСФК Черноморец"АД-Бургас и „ПФК Черноморец Поморие"АД-Поморие.
 
Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Арбитражния съд при БФС.
 
-На базата на предоставените документи, Спортно-техническата комисия констатира прекратяване на спортно-състезателните права на състезателя Емануил Ганчев Манев, род.01.01.1992г., за „ПФК Черноморец Поморие"АД-гр.Поморие въз основа на предсрочно прекратен договор по Чл.327, ал.1, т.2 от КТ, считано от 18.11.2011г. Тъй като прекратяването е направено в нарушение на Чл.43 от Правилника за статута и трансферите на футболистите, СТК счита, че следва да се приложат разпоредбите на Чл.44 от ПСТФ по отношение на „ПФК Черноморец Поморие"АД-гр.Поморие.
 
Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Арбитражния съд при БФС.
Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки