Официално: Левски скъса накуп с Диаби, Китамбала и Махмудов

"Сините" пратиха триото в графата "трансферни провали" и прекратиха договорите им

Официално: Левски скъса накуп с Диаби, Китамбала и Махмудов

Умар Диаби, Линел Китамбала и Денис Махмудов прекратиха своите договори с Левски. До решението се стигна по взаимно съгласие между клуба и играчите, съобщават от "Герена".

С този ход на практика директорът Георги Иванов и треньорът Стойчо Стоев пращат и тримата в графата "трансферни провали", защото Диаби, Китамбала и Махмудов бяха доведени през лятото и изкараха по-малко от половин година в отбора.

Умар Диаби подписа с Левски на 17 юли миналата година. Той изигра 11 мача в А група и един за Купата на България и вкара само един гол – победния за 1:0 в столичното дерби срещу Славия на 13 септември.

Македонецът Махмудов дойде преди него на „Герена”, подписвайки на 29 юни. Той може да играе като крило и централен нападател, но за общо 12 мача в първенството и Купата нито веднъж не зарадва „синята” публика.

Линел Китамбала записа малко над 400 минути за Левски в общо 9 мача и също не отбеляза нито един гол.

Така тримата атакуващи играчи общо имат един-единствен гол за Левски за половин година и бяха изритани от отбора след преговори за разтрогване на договорите им.

"ПФК Левски пожелава и на трима успешно развитие на кариерата", пишат "сините". Още преди раздялата с тримата, от Левски си тръгна и четвъртият нападател, привлечен това лято - Атанас Курдов.

С масовата чистка на нападатели Левски сам се поставя в сложна ситуация да търси нови варианти за атаката на пожар през този трансферен прозорец. Вече бе привлечен Франсис Нар, а Георги Иванов призна, че селекцията няма да се счита за завършена, докато не бъдат привлечени още един нападател и крило.

До момента новите играчи в Левски през януари са четирима - Франсис Нар, Мехди Бурабия, Александър Александров и Сърджан Лукин.

Напусналите обаче са цели осем – Аймен Белаид (Родъръм), Владимир Гаджев (Кубан), Живко Миланов (Апоел Никозия), Владислав Мисяк (Нефтохимик), Йордан Милиев и тримата с разтрогнали днес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки