Черноморец постави началото на сътрудничество с Хофенхайм

Визитата на представителите на Черноморец – Бургас в Хофенхайм приключи с договорености, които са взаимоизгодни за двете страни. Господата Митко Събев, Добромир Горбанов и Красимир Балъков се срещнаха с шефовете на лидера в Бундеслигата и в продължение на повече от 4 часа дискутираха по въпроси от взаимен интерес, съобщиха от пресслужбата на "акулите".

Черноморец постави началото на сътрудничество с Хофенхайм

Визитата на представителите на Черноморец – Бургас в Хофенхайм приключи с договорености, които са взаимоизгодни за двете страни. Господата Митко Събев, Добромир Горбанов и Красимир Балъков се срещнаха с шефовете на лидера в Бундеслигата и в продължение на повече от 4 часа дискутираха по въпроси от взаимен интерес, съобщиха от пресслужбата на "акулите". 
 

Германските домакини най-напред показаха новата си придобивка, а именно откритият преди три седмици стадион „Рейн Некар Арина”, който се вписва почти напълно в разбиранията за бъдещото изграждане и на стадиона в град Бургас, който ще носи името „Черноморец Арина”. Домакините в лицето на изпълнителния директор на тима Йохен Ротхаус и мениджърът Ян Шинделмайсер, към  които по-късно се присъедини и маркетинг директора на клуба, са обещали съдействие по въпросите, засягащи спортното строителство и работата с подрастващите футболисти. 
 


На срещата представителите на бургаския клуб са запознали домакините си със своите проекти за изграждането на спортния комплекс в Бургас, а домакините от Хофенхайм са споделили своя опит в това отношение. Те ще предоставят и най-важното от документацията по стоителството, както и „Ноу – Хау” за изграждането на обекти от такъв характер.
 
 

На срещата между представителите на двата елитни тима е станало ясно, че освен проектите за изграждането на бази за мъжкия и детско-юношеския футбол, общо между тях е и настоящето им. Отборът на Хофенхайм преди 4 години е играл в аматьорските дивизии, а именно оттам преди толкова време тръгна и „Черноморец – Бургас”, който през миналата година достигна до участие в турнира на УЕФА „Интертото Къп”.
 
 

Следващата среща между представители на двата клуба ще се осъществи през лятото, когато представители на германския клуб ще върнат визитата в България. Дотогава строителството на новите спортни бази на „акулите” ще е в ход, а представителите на „Хофенхайм” ще консултират своите български колеги в хода на строителството.
 
 

В същото време регионалната телевизия и местния „Щутгартер Нахрихтен” обстойно се спират на визитата на Красимир Балъков и неговия клуб в Щутгарт. Освен голямо интервю с един от най-успешните футболисти на елитния Щутгарт, вестникът отделя и място за обширен материал за вчерашната контрола между втория тим на „швабите” и Черноморец – Бургас.
 
 
Тази сутрин играчите тренираха на централния терен на базата в Руит. Всички футболисти се включиха в заниманието, като единствено Адриан Фернандес, въртеше обиколки около терена, под ръководството на кондиционнния треньор Трендафил Терзийски. Футболистът се чувства значително по-добре и вече е готов за тежките натоварвания. От утре той се присъединява към основната група.  

 Следобед играчите, водени от своя мениджър Красимир Балъков, ще посетят елитния търговски комплекс в Метцинген.  
 
Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки