Олимпийска шампионка от Атина-2004 ще се изправи пред съда

Олимпийската шампионка от игрите в Атина, гъркинята Фани Халкия ще се изправи пред съдебните власти по повод обвинения в употреба на стероиди

Олимпийската шампионка от игрите в Атина, в дисциплината 400 метра с препятствия, гъркинята Фани Халкия ще се изправи пред съдебните власти по повод обвинения в употреба на стероиди. Спортиската е заплашена от две години лишаване от свобода. Треньорът на лекоатлетката Георгио Панагиотопулос също попада под обвиненията на съда, като е заплашен от три години лишаване от свобода.
Халкия бе уличена в употреба на допинг, през август 2008, повреме на подготовката си за Олимпийските игри в Пекин. Допинг пробата на състезателката даде положителен резултат за съдържание на забранения стероид метритриенолон. Във връзка с уличаващите резултати Халкия заяви, че не е приемала забранени препарати.
Освен 29-годишната лекоатлетка в използване на метритриенолон са обвинени и спринтьорите  Тасос Гусис и Димитрис Регас. Забраненото средство е намерено и в проби от кръвта на 11 гръцки тежкоатлети, които бяха дисквалифицирани малко преди началото на Олимпиадата.
 

Още от Лека атлетика

Фосбъри обърна хода на историята в скока на височина

Божидар Саръбоюков остана на сантиметри от медал в Истанбул

Поне това загатна знаменитата българка

Българката не успя да премине квалификацията на скок дължина

От 18:00 часа тази вечер е квалификацията на скок височина при мъжете с участието на Тихомир Иванов

Вижте подробности

За първи път ще има наш съдия на шампионата в Истанбул

Той единственият носител на два златни медала в овчарския скок

Ето и подробностите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки