Президентът на БФЛА: Отличен за Николай Атанасов

“Това, което направи Николай Атанасов във финала на скок на дължина в Торино заслужава само отлична оценка”, коментира от Италия президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов.

“Това, което направи Николай Атанасов във финала на скок на дължина в Торино заслужава само отлична оценка”, коментира от Италия президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов.

“Джоко подобри на европейското личния си резултат, който бе от преди 10 години. Когато в едно състезание си направил 3 опита над 8 м и в последния си направиш личен резултат, няма как оценката за представянето ти да не е отлична. С постижението от Торино Атанасов щеше да спечели световната титла от шампионата на планетата в зала във Валенсия през 2008 г. На Евро 2009 Николай се състезава по великолепен начин, но попадна в най-силното състезание в историята на шампионатите на Стария континент на закрито. Уверен съм, че през лятото Джоко ще ни носи много радост. Като цяло си бяхме поставили задача да имаме двама атлети на финали в Торино и съм доволен, че я изпълнихме. Особено когато атлетите ни се готвеха в студената зала “Фестивална”, което е равно на героизъм”.

Утре Карамаринов ще участва в заседанието на Съвета на Европейската атлетическа асоциация в Торино. На него ще бъдат приети правилата от програмата за първите атлетически игри за младежи, които ще се проведат през 2010 г в Сингапур. Очаква се да бъдат приети и предложенията, които ЕАА прави за промени в правилата на Международната федерация по лека атлетика, които трябва на бъдат одобрени от конгреса й в Берлин през август тази година.

Националите по лека атлетика се прибират в София на 9 март в 16,50 ч с полет от Рим.

 

Още от Лека атлетика

Фейт Кипиегон записа време 3:49.11 минути

Събитието ще бъде посветено на 80-годишнината на единственият българин, носител на наградата „Златен шпайк"

Американецът, който е и сребърен медалист от олимпийските игри в Токио 2020, постигна 9.94 сек

Мария Ласицкене не очаква забраната за руски състезатели да отбадне скоро

Карамаринов даде награди за изключителен принос в развитието на българската атлетика

"В скоро време не се предвижда допускането им"

Въпреки лошото време в трибоя участваха над 70 деца от цялата страна

18-годишният троен скачач Джейдън Хибърт излезе на 13-о място във вечната ранглиста при мъжете

Най-бързият африканец за всички времена Фердинанд Оманяла записа 9.84 сек на 100 м

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки