Пирин разпиля 10 от Славия в Благоевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Орлетата” се наложиха с 4:0, Марио Кирев бе изгонен

Пирин разпиля 10 от Славия в Благоевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пирин победи убедително Славия в мача от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят, който се проведе на стадион „Христо Ботев” в Благоевград пред около 1700 зрители, завърши при резултат 4:0. „Белите” играха почти цяло второ полувреме с 10 души, след като вратарят Марио Кирев бе изгонен.

 

„Орлетата” събраха 31 точки на осмото място и все още имат шанс за първата шестица. Славия е 11-и с 24. Това бе трета поредна изразителна загуба за „белите”. Отборът на Владимир Иванов допусна общо 10 гола (преди това 0:3 от Верея и Нефтохимик).

 

През първото полувреме отборът на Пирин бе по-активният. Футболистите на треньора Милен Радуканов създадоха по-опасните и интересни положения, докато Славия предимно се защитаваше. Гостите от София не успяха да отправят нито един удар към вратата на Благой Макенджиев за първата част.

 

В 15-ата минута юношата на Уотфорд Рос Дженкинс отправи силен удар по земя, като бе насочил кълбото към долния десен ъгъл, Пашов обаче успя да отклони в ъглов.

 

Пирин бе най-близо до това да открие резултат в 29-ата минута. Тогава Станислав Костов центрира в наказателното поле към Димитър Благов, който с глава отправи коварен удар. Топката бе насочена точно под напречната греда, но Марио Кирев, който бе с капитанската лента, успя да спаси. Това бе и единственият точен удар за цялото първа част.

 

В края на полувремето той допусна сериозна грешка. Благов центрира от пряк свободен, Бранеков не игра убедително с глава, а след това Киров, в опита си да улови, изпусна топката по елементарен начин. Пашов бе на правилното място и от голлинията овладя и предотврати опасността. Стражът на Славия се имаше претенции, че срещу него е имало нарушение от страна на Румен Сандев, развика се на съдията и той му показа жълт картон.

 

Второто полувреме започна вихрено за Пирин. Радуканов пусна в игра ветерана Иван Цветков и това даде мигновено отражение. Само две минути след подновяването на играта резултатът можеше да бъде открит. Цветков центрира от пряк свободен, в пеналта Старокин се извиси и с глава принуди Кирев да се намеса решително.

 

Малко след това Омар Абуд бе на път да си вкара зловещ автогол. След центриране от ъглов, той направи опит да изчисти, но с глава разтресе напречната греда.

 

В 54-ата минута Иван Цветков проби в наказателното поле и Марио Кирев го фаулира. Дузпа и втори жълт картон за вратаря на Славия. На негово място влезе младия Антониос Стергиакис, а терена напусна Ивайло Димитров. Това бе осмия червен картон за „белите” от началото на сезона.

 

Цветков застана зад топката, Стергиакис хвана ъгъла, но изпълнението от бялата точка бе достатъчно силно.

 

Пирин, напълно очаквано, натисна съперника си и в 69-ата минута се стигна до втория гол. Кристиан Кощърна намери Старокин непокрит в наказателното поле, той овладя на гърди и с добре премерен удар се разписа. Той вкара и срещу Локомотив (Пловдив) за успеха с 1:0.

 

До края на мача домакините напълно владееха положението и вкараха още два гола в рамките на три минути. Първо в 78-ата минута Румен Сандев отбеляза много красиво попадение. Той се възползва от лошо изчистена топка и с удар от въздуха извън наказателното поле не остави шансове на вратаря.

 

След това в 81-ата минута Станислав Костов оформи крайното 4:0. Нападателят бе изпуснат от защитата, излезе сам срещу Стергиакис, финтира го и с лекота се разписа. 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки