Николай Атанасов: Това беше най-силното европейско първенство

Това беше едно много силно състезание и една от най-силните дисциплини в скока на дължина. Това заяви българският лекоатлет Николай Атанасов, който зае пето място на европейското първенство в Торино, малко след кацането си на летище София, предаде репортер на Novsport.com.

Това беше едно много силно състезание и една от най-силните дисциплини в скока на дължина. Това заяви българският лекоатлет Николай Атанасов, който зае пето място на европейското първенство в Торино, малко след кацането си на летище София, предаде репортер на Novsport.com.

“Доколкото разбрах в историята са само първенството в Мексико и още едно в Рим, които са били по-силни от това първенство. А като за европейско първенство, това беше най-силното първенство и дори най-силната дисциплина – шесто място с осем метра на Европейско първенство и всички с лични рекорди”, коментира Атанасов.

„Отидох там да вземам злато, но по едно време си казах: „Много скачат тези хора, за какво става въпрос”, каза още той!

„Когато човек е готов всичко се получава. Имах хъс и се борих. На шестия опит си мислех, че мога да взема бронзовия медал и ми беше по възможностите. Обаче от предишния ден чувствах някакъв дискомфорт в ахилесната зона на краката, не можех да пружинирам добре от десен към ляв крак и се наложи да разчитам само на левия крак. Затова не ми се получаваха големите опити. Иначе бях способен на един резултат от 8,23”, заяви българският лекоатлет.

„Не съжалявам за нищо – дори за последния опит, когато се засилих и скочих 8,11. Тогава бях готов да се откажа, но стиснах зъби и се справих. Миналата година с този резултат можех да взема световната титла във Валенсия, но пак съм с пето място, явно ми върви на пети места. Остана ми да взема пето място и от Олимпиада. Тръгнах за титла, но въпреки това се чувствам щастлив, както от самото състезание така и от класирането. Удовлетворен съм от всичко”, категоричен е Николай Атанасов.

„Не мога да коментирам младия скачач Себастиан Байер, който е европейски шампион с европейски рекорд, тъй като все още много малко хора го познават. Той скача сигурно от една – две години. Но, който може да скача – да скача, който не може – да си стои вкъщи” добави той.

„Целите ми оттук-нататък са ясни. Всеки тръгва с нагласата за титли и медали. По-важно ми е сега по-важно ми е да си почина няколко дни. После започвам усилена подготовка за Берлин. Не знам, какво ще стане там, първо трябва да покрия „А” норматив, който е 8,15. Ако всичко е наред, може на 35 години да покрия и този норматив”, завърши Атанасов.

Още от Лека атлетика

Фейт Кипиегон записа време 3:49.11 минути

Събитието ще бъде посветено на 80-годишнината на единственият българин, носител на наградата „Златен шпайк"

Американецът, който е и сребърен медалист от олимпийските игри в Токио 2020, постигна 9.94 сек

Мария Ласицкене не очаква забраната за руски състезатели да отбадне скоро

Карамаринов даде награди за изключителен принос в развитието на българската атлетика

"В скоро време не се предвижда допускането им"

Въпреки лошото време в трибоя участваха над 70 деца от цялата страна

18-годишният троен скачач Джейдън Хибърт излезе на 13-о място във вечната ранглиста при мъжете

Най-бързият африканец за всички времена Фердинанд Оманяла записа 9.84 сек на 100 м

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки