ЦСКА помете Левски с 3:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Два гола на Арсенио и Десподов до 6-ата минута шокираха Левски, Каранга оформи класиката, два червени картона в края

ЦСКА помете Левски с 3:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА разгроми Левски с 3:0 на „Васил Левски” и настигна „сините” на второто място в Първа лига след 4-ия кръг на плейофите на Първа лига. „Армейците” шокираха съперника с два гола на Арсенио Нунеш и Кирил Десподов още до шестата минута, а Фернандо Каранга подпечата „червения” успех с трети гол в началото на третата част. Днес нямаше и помен от силната игра на Левски в атака и за цял мач тимът на Николай Митов имаше едва два опасни изстрела, от които само един в очертанията.


ЦСКА застигна Левски и двата тима имат по 56 точки, но момчетата на Стамен Белчев са втори заради по-добрата голова разлика в преките сблъсъци този сезон. През редовния сезон първият мач завърши 1:1, а вторият 2:1 за „сините”. С трите гола днес ЦСКА изравни съперника п общ брой попадения за сезона (44) и свали Левски от първото място по показателя най-силна защита – 19 гола са допуснали „червените”, а вече 21 „сините”.


Героят от предишното дерби Николай Кръстев не пази днес поради вирусно заболяване и на вратата на Левски повторен дебют направи Божидар Митрев. Нямаше го и капитанът Веселин Минев, което наложи прекрояване на цялата защита. „Червените” бяха само без контузения Петрус Бумал.



ЦСКА започна с агресивна висока преса от първата секунда и това даде отличен резултат. Лошо първо докосване в защита смути Пиргов, Сашо Александров изчисти напосоки към центъра, където Рубен Пинто овладя и даде чудесен пас над Лукин за набралия скорост Кулма. Митрев усети накъде отиват нещата и излезе напред, но се размина с топката, Кулма го заобиколи и от аутлинията върна на празна врата за Арсенио Нунеш, който от 2-3 метра откри резултата точно в 66-ата секунда на дербито.


Спорна засада спря опасна бърза контра на ЦСКА, но „армейците” влязоха далеч по-добре в мача и удвоиха още в 6-ата минута. Антон Недялков центрира от левия фланг, Пиргов остана под топката, а зад него Кирил Десподов овладя с бедрото си след леко чукване първо в ръката му и после отблизо матира Митрев за 2:0. „Сините” искаха голът да бъде отменен за игра с ръка, а Десподов погледна към асистент-съдиите за последно и после показа бяла фланелка под червената, на която пишеше „Защо винаги аз???” в стил Марио Балотели.


Агитката на Левски опита да вдигне своя отбор на крака с красива хореография, но това не помогна и Лукин с глава изби преди Каранга да засече меко центриране на Манолев от десния фланг.



След 30-ата минута на терена преобладаваха тежките единоборства и играта на два пъти бе спирана за лекарска помощ. Фернандо Каранга опита да си изпроси дузпа, но беше късметлия, че не видя жълтия картон за симулация след съприкосновението със Сашо Александров.

За цялата първа част Левски нямаше нито едно опасно положения за гол и Китанов не направи нито едно спасяване. Затова още на почивката Николай Митов извади Георги Костадинов и тотално загубилия след в атака Станислав Иванов, за да пусне Бабатунде Адениджи и Франсис Нар.

След подновяването на играта Манолев изби странно едно центриране с рамо, Нар с един хубав финт се освободи от двама и от чиста позиция изстреля много неточно над целта точно пред сектор „Б”.

Този пропуск беше бързо наказан и в 53-ата минута Кирил Десподов центрира фалцово от свободен удар, а Каранга изпревари Бурабия, надскочи Пиргов и с глава пред вратарското поле разстреля Митрев в левия ъгъл за класическото 3:0.

След третия гол се стигна до грозни сцени. Феновете на Левски в сектор „А” едновременно показаха хореография и обстреляха с предмети скамейката на ЦСКА  и помощник-треньорът на „армейците” Стефан Генов беше ударен от предмет. Генов падна на пистата, скулата му беше разкървавена и се наложи да идва линейка, за да се окаже помощ на треньора.



Николай Митов направи последната си смяна още в средата на втората част и извади Аниете, за да пусне Сукуна.

ЦСКА заигра на контри и Кулма през краката на Сашо Александров прати малко встрани от лявата греда.

Левски стигна до първи опасен удар в очертанията на вратата чак в 71-ата минута, но Китанов се хвърли и изби в корнер тупалката на Бурабия по диагонала от границата на наказателното поле.

Резервата Руи Педро не сполучи с красиво воле от въздуха, а в края Де Ноойер отне при изнасянето на топката в половината на ЦСКА, но Бодуров сложи крак на пътя на удара му и блокира в корнер.

В самия край на добавеното време Роман Прохазка и Кристиян Малинов получиха директни червени картони след масово меле между играчи на двата отбора, стартирало след спречкване между Прохазка и Недялков, който остана сух в ситуацията.


Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 29 21 6 2 49 69
2 ЦСКА 30 16 8 6 25 56
3 Левски 30 16 8 6 23 56
4 Черно Море 29 13 7 9 4 46
5 Дунав 30 12 9 9 2 45
6 Локо Пд 30 11 9 10 -1 42

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки