Момчил Караилиев: Мечтая за медал в тройния скок от голямо първенство

С тонизация, рехабилитация и риболов най-добрият атлет на страната в тройния скок Момчил Караилиев се възстановява след неприятната контузия, която го лиши в последния момент от участие на Европейското първенство по лека атлетика в зала.

С тонизация, рехабилитация и риболов най-добрият атлет на страната в тройния скок Момчил Караилиев се възстановява след неприятната контузия, която го лиши в последния момент от участие на Европейското първенство по лека атлетика в зала.


Намерихме сливналията в силовата зала, а между сериите от тежести той обяви пред кореспондента на Novsport.com в Сливен, че вече тренира за подготвителния период. Атлетът с болка сподели, че контузията е повлияла на целия му сезон, а е тренирал изключително много за това състезание и е имал надежди за медал от голямо първенство.
 

“Процедурите, които правя са ултразвук и магнит. Доволен съм, че след третата процедира болките отшумяват. Останах да се лекувам в Сливен, поради липса на средства за по-скъпи процедури. Скромни са нещата, но съм доволен, че отивам към завръщане на пистата. Специалистите ми казват, че възстановяването е от две до три седмици, но всичко е много индивидуално. Травмата отшумява и ми позволява да бягам, да правя гъвкавост, но пък ми пречи на други специфични движения. Сега гледам на нещата малко по-ведро. С всеки ден виждам положителен резултат от процедурите, които правя. Смятам, че за възстановяването ще са ми нужни поне още две седмици”, обяви още Караилиев.
 

Поглеждайки назад през сезона, всяко едно състезание за Момчил е донесло необходимата поука и хубавото е, че той има много потенциал, в скока, защото в техниката има какво да усъвършенства.
 

“Имам много грешки в скока си. Най вече в трета крачка. Резерв има и в първите две. Аз съм един от малкото скачачи, които не могат да направят сбора от 11.50 метра, което е едни чудесен израз за силен резултат. Така, че имам много резерв в скока си”, поясни състезателят.


По адрес на  недобронамерените писанията по негов адрес, Караилиев обяви, че това са хора, които са далеч от това, което се случва в действителност.

За новия сезон Момчил очаква едно добро развитие на мечтите, да има повече късмет, да няма травми и да си постигне целите.

“Този медал от голямо първенство ми е фикс идея. Лягам и ставам с тази нагласа”, завърши най-успешния състезател в тройния скок.
 

Още от Лека атлетика

Американецът, който е и сребърен медалист от олимпийските игри в Токио 2020, постигна 9.94 сек

Мария Ласицкене не очаква забраната за руски състезатели да отбадне скоро

Карамаринов даде награди за изключителен принос в развитието на българската атлетика

"В скоро време не се предвижда допускането им"

Въпреки лошото време в трибоя участваха над 70 деца от цялата страна

18-годишният троен скачач Джейдън Хибърт излезе на 13-о място във вечната ранглиста при мъжете

Най-бързият африканец за всички времена Фердинанд Оманяла записа 9.84 сек на 100 м

Вижте подробности

Приоритет ще бъде подмяната на оборудване за овчарски скок - дисциплината на легендата Сергей Бубка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки