Шефът на Формула 1 предложи радикална промяна

Шефът на Гран при Бърни Екълстоун предложи вместо да се печелят определен брой точки в зависимост от класирането на пилотите от първо до осмо място, те да се състезават само за златен, сребърен и бронзов медал, като на Олимпиадата

Шефът на Формула 1 предложи радикална промяна
Шефът на Гран при Бърни Екълстоун предложи тотална промяна в точковата система във Формула 1, съобщава F1news.ru. Идеята му е вместо да се печелят определен брой точки в зависимост от класирането на пилотите от първо до осмо място, те да се състезават само за златен, сребърен и бронзов медал, като на Олимпиадата.

"Така както изглеждат нещата в момента, феновете няма да видят двамата основни конкуренти за титлата да се борят гума до гума за нея. Няма начин в неделя Люис да се опитва да печели първото място или да бъде много агресивен. Фелипе може да си скъса чорапите от каране, но ако Люис си се нареди в първите пет, това няма да има никакво значение. Имайки предвид сегашната система ще е глупаво ако направи нещо по-различно. Представете си напрежението и вълнението, които новата система може да предизвика тъй като и двамата пилоти ще трябва да се борят за победа."

Ако идеите на Бърни бяха влезли в сила, тогава британският пилот щеше да се нуждае от победа, тъй като следвайки тази логика излиза, че на финала в Бразилия, Хамилтън и Маса ще са наравно по победи. Смята се, че ако идеята на Екълстоун се реализира, сегашната система при конструкторите ще се запази.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки